Yemek.com
İspanyol Kahvaltılık:

Süt Reçeli Tarifi

Dulce de leche, İspanyolca süt reçeli anlamına gelen bu tarif Arjantin menşeli bir güzel. Bayramlarda babaannelerimizin ceplerimize doldurduğu karamel rengi bonibonların tadını hatırlatan bu lezzet, artık kavanozlara sığıyor.

Kızarmış ekmek, krep üzerinde kahvaltıda, cheesecake üzerinde tatlıda, eklerin sosunda hatta kahvenin içinde tatlandırıcı niyetine süt reçeli kullanmaya alıştık gibi. Tarifinde yer alan karbonat, onu köpürtüp buharlaştırıyor; toz şeker rengini veriyor.

Malzemeler basit ancak yapımı oldukça zahmetli. Kısık ateş başında ortalama 1-2 saatinizi geçirmeniz gerekiyor, bizden hatırlatması.

KALORİ:1 porsiyon için156/kcal
1 porsiyon için;
  • 27 gram karbonhidrat
  • 4 gram protein
  • 4 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

4 saat

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 kilogram inek sütü (tam yağlı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Süt Reçeli Tarifinin Püf Noktası

Pastörize olmayan emin olduğunuz yerden temin edilmiş taze inek sütü kullandığınız takdirde reçel daha kısa sürede kıvam alacaktır. Karbonat veya kabartma tozu kullanabilirsiniz. Süt köpürmeye başlayacağı için; süt seviyesinin üzerinde epey boşluk kalacak büyüklükte bir tencere kullanmanız önerilir. Çubuk vanilya kullanarak da reçel yapabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ve şekeri derin bir tencereye alarak tencereye alarak kaynatın. Ara ara karıştırın ki dibi tutmasın.

  2. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ilave ederek hızlı hızlı karıştırın.

  3. Bu aşamada süt çok kabaracağından derin tencere olması önemli. Daha sonra ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.

  4. Sütün rengi sarıya dönüp, tam olarak boza kıvamına gelince altını kapatıp kavanoza aktarın.Bu kıvama gelmesi ortalama 45 dakika kadar sürüyor.

  5. Oda sıcaklığına gelen kavanozun kapağını kapatın ve dolaba kaldırın. Afiyetler olsun.

Faydalı Bilgiler: 1 Kilogram Sütten Ne Kadar Süt Reçeli Çıkar?
1 Kilogram süt kullanarak hazırlayacağınız süt reçeli kaynama sırasında miktar olarak azalır ve yoğunlaşır. Süt reçeli yaparken 1 kilogram süt ile hazırladığınızda yaklaşık 1 kavanoz süt reçeli elde edersiniz.