Yemek.com
Terbiyesi Kesilmez:

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi

Mevsim farketmeden afiyetle içilecek bir çorba varsa o da tartışmasız pirinçli yoğurt çorbasıdır. Yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan bu çorba o her daim tüketilecek kadar güzel lezzetini yoğurda borçlu. Üstelik hazırlaması da öyle pratik ki! Terbiyesi kesilmeyen, tadı damağınızda kalacak bu nefis lezzeti hazırlamak isteyenler için adım adım resimli anlatımla tarifimizi sizler için hazırladık.

Yayla çorbasına benzerliğiyle dikkat çeken, yoğurtlu çorbaların en güzellerinden pirinçli yoğurt çorbasını hazırlarken dikkat etmeniz gereken nokta terbiyesinin kesilmemesi için ısınan suyla ılıtmak ve tencereye eklerken muhakkak karıştırarak ve yavaş yavaş eklemek. Haydi bu nefis yoğurt çorbasını denemek isteyenler, hemen mutfağa!

KALORİ:1 porsiyon için183/kcal

1 porsiyon için;

  • 6 gram protein
  • 18 gram karbonhidrat
  • 9 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 litre su
  • 6 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) kuru nane

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifinin Püf Noktası

Çorbayı hazırlarken yoğurtlu karışıma pirinçlerin suyundan ilave etmek ve ardından bu karışımı ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine azar azar etmek oldukça önemli. Aksi takdirde çorbanızın kıvamında kesilmeler yaşayabilirsiniz. Bu süreçler boyunca çorbanızı sürekli olarak karıştırmayı da ihmal etmeyin. Kıvamı çok yoğun gelirse su ilave edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Orta boy bir tencerenin içerisine suyu dökün. İçine pirinçleri ekleyin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

  2. Bir kabın içerisine yoğurt, yumurta ve unu aktarın.

  3. Güzelce çırpın ve içerisinde unun topaklanmamasına özen gösterin.

  4. Ocağın üzerinde pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp güzelce yoğurtlu karışıma yedirin. Ardından bu işlemi birkaç kepçe daha ilave ederek gerçekleştirin.

  5. Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli bir şekilde, incecik bir ip halinde dökerek bir yandandan da karıştırın.

  6. Bu şekilde tüm yoğurdu ilave ettikten sonra kaynayana kadar güzelce karıştırın. Kuru naneyi ve tuzunu da ilave edin.

  7. Birkaç dakika daha ocakta pişirmeye devam edin. Bu aşamada kıvamı çok yoğunlaşırsa su ilave edebilirsiniz.

  8. Ayrı bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek hafifçe yakın. Servis etmeden önce çorbanızın üzerine gezdirin.

  9. Ardından çorbanızı servis edin. Afiyetler olsun!

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifinin Servis Önerisi

Ayrı bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek hafifçe yakın. Servis etmeden önce çorbanızın üzerine gezdirin.

Faydalı Bilgiler: Çorbanın Kesilmemesi İçin Ne Yapılır?

Terbiyesi olan ya da yoğurt bazlı çorbalarda bazen kesilme problemleri yaşanabiliyor. Pürüzsüz kıvamıyla şahane bir çorba hazırlamanın da birkaç dikkat edilmesi gereken noktası var. ''Nedir bu püf noktaları?'' diyenlerinizi de şu taraftan alalım hemen: Endişeye Mahal Yok: Çorbaların Kesilmemesi İçin Ne Yapmalı?

Faydalı Bilgiler: Çorba Buzlukta Nasıl Saklanır?

Hafta içi yoğunluğu içinde yemek yapmakla uzun uzun zaman harcamak istemiyor, vakit bulduğunuzda bol bol yapıp buzlukta saklamayı tercih ediyorsanız ya da yaptığınız çorba tahmin ettiğinizden fazla olduysa ve ziyan etmek istemiyorsanız hemen şimdi çorba buzlukta nasıl saklanır öğrenme zamanı gelmiş demektir. Detaylar için buradan alalım: Çorba Buzlukta Nasıl Saklanır?