Yemek.com
Pratik ve Lezzetli:

Patlıcan Reçeli Tarifi

''Patlıcandan reçel mi olurmuş canım?'' dediğinizi duyduk bile. Oluyor. Hatta öyle güzel oluyor ki lokanta menülerine tatlı niyetine konsa, yemek sonlarında herkesin sipariş etmek isteyeceği enfes bir reçel o! Tam bir tatlı da diyebiliriz ona aslında. Reçel gibi ekmek üzerine konup yenebildiği gibi, üzerine kaymakla dondurmayla ya da tek başına tatlı şeklinde de yenebiliyor. İşin sırrı çok taze, minik ve sert patlıcanlar kullanmaktan geçiyor.

Mevsiminde minik patlıcanlar geçmişse elinize, hemen reçel yapmanız için hiçbir bahaneniz kalmamış demektir. Kabul ediyoruz, yapım aşamaları pek de kolay değil ama lezzeti gerçekten şahane. Bu reçel kireçte bekletilen hali de var ancak biz evde en rahat uygulayabileceğiniz yöntemle buluşturmak istedik sizleri. Şimdiden ellerinize emeğinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.

KALORİ:1 porsiyon için85/kcal
1 porsiyon için;
  • 1 g protein
  • 21 g karbonhidrat
  • 20 g şeker
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet orta boy patlıcan
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 5 adet karanfil
  • 2 damla limon suyu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Patlıcan Reçeli Tarifinin Püf Noktası

Aromalandırmak için dilerseniz içerisine yıldız anason, kakule, tarçın gibi farklı baharatlar da ilave edebilirsiniz. Patlıcanların çok sert olanlarından kullanmaya özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan reçeli için patlıcanların kabuğunu soyun. Minik küpler halinde doğrayın. Derin bir tencereye patlıcanları alın.

  2. Üzerine yarım su bardağı su dökün ve kaynatın.

  3. Sonra patlıcanların suyunu süzüp, tekrar üzerine su döküp, kaynatın. Bu işlemi toplamda 3 kez tekrarlayın. Diğer taraftan başka bir tencere içine 1 su bardağı toz şeker ve yarım su bardağı su koyun. Karıştırarak, 10 dakika kaynatın.

  4. Kaynayan şerbetin içine 2 damla limon suyu, 5 diş karanfil ve suyu süzülmüş patlıcanları ekleyin. Patlıcan reçelini kısık ateş üzerinde yaklaşık 25-30 dakika kadar kaynatın.

  5. Reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık kadarını bir tabağa koyup, buzdolabına koyun. 2-3 dakika bekletin. Çıkardığınızda parmağınız ile dokunduğunuzda koyu bir kıvama ulaşmış ise reçel olmuş demektir. Eğer çok sulu ise biraz daha kaynatmaya devam edin.

  6. Kıvam alan reçeli dilerseniz kavanozda saklayın. Afiyet olsun!