Yemek.com
Farklı Sunumuyla:

Kurabiye Tadında Un Helvası Tarifi

Tereyağından kavrulan unun mis gibi kokusu neredeyse hepimizin iştahını kabartır. Hele ki o un helva olmak için kavruluyorsa, işte o zaman mideler guruldamaya başlar. Un helvası mutfağımızın kendine has, az malzemeli ve kesinlikle klasikleşmiş bir tarifi. Ama bu sefer alışık olduğumuz un helvası, alışık olmadığımız bir sunumla karşımıza çıkıyor. Karşınızda nefis mi nefis, yapımı pratik: Kurabiye tadında un helvası tarifi!

Malzemeler aynı sadece ölçüleri farklı ve lezzeti adeta bir kurabiye gibi. Kıtır kıtır yenen bu güzelliğe, çay saatlerinizde yer vermekten kendinizi alamayacaksınız. Klasik un helvası yerine artık hep bu tatlı tarifi yapmak ve yemek isteyeceksiniz. O zaman şimdiden ellerinize sağlık diyoruz. Haydi o zaman tarifimize geçelim. Yanına sıcacık bir çay demlemeyi ihmal etmeyin. Afiyetler olsun.

KAÇ
KİŞİLİK

9 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 100 gram margarin
  • 60 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı toz şeker

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Kurabiye Tadında Un Helvası Tarifinin Püf Noktası

İsterseniz içine ceviz de ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Yapışmaz tabanlı bir tencereye yağları alın ve eridikleri zaman unu ilave edin.

  2. Unun rengi dönene, yağı tamamen çekip, tekrar salmaya başlayana dek kavurun, yaklaşık 15 dakika.

  3. Ayrı bir küçük tencereye suyu ve şekeri alın, şeker eriyip, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika boyunca kaynatın.

  4. Şerbet kaynarken unu kavurmaya devam edin ve vanilyayı ekleyin. Ardından kaynamış olan şerbeti ilave edin ve şerbeti çekene dek, karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun.

  5. Hazırladığınız helvayı, kare bir borcama dökün ve üstünü düzleştirin. Soğumaya bırakın, soğuduktan sonra dilimleyin ve servis edin.