Yemek.com
Kiva'dan:

Un Helvası Tarifi

Tarifine sadık kalınarak kısık ateşte uzun uzadıya pişirilmiş, çam fıstıklı ve tadı tamamen oturmuş bir un helvası düşünün. Tatlı niyetine bugün menüde o var.

Yemek.com özel çekiminde şef Deniz Şahin'den püf noktalarını öğrendiğimiz Kiva'ya özel un helvası tarifini, ana yemek olarak servis edebileceğiniz diğer Kiva tarifleriyle birlikte sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

40 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 250 gram un
  • 250 gram toz şeker
  • 250 gram tereyağı
  • 250 ml. süt
  • 30 gram çam fıstığı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Un Helvası Tarifinin Püf Noktası

Sütü toz şeker ilavesiyle birlikte kaynatmayın. Kaynamış süte sonradan toz şeker ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.Kıvamlı bir un helvası hazırlamak için uzun süren pişirme süresini dikkate alın.

Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını bir tencerede eritin. Un ve çam fıstığı ilavesiyle fıstıklar kahverengi olana kadar 35-40 dakika, kısık ateşte kavurun.

  2. Sütü ayrı bir kapta kaynatın. Toz şekerle karıştırıp kavrulan una kaynamış şekerli sütü ekleyin.

  3. Sürekli karıştırıp kavrulmuş unun sütü tamamen çekmesini sağlayın. Helva kıvamına geldiğinde sıcak ya da soğuk olarak servis edin.