Yemek.com
Pişerken Dağılmaz, Yağ Çekmez:

İçli Köfte Tarifi

Antep, Adana, Malatya ve Maraş yörelerinin özellikle aşina olduğu lezzet içli köfte; tadı, baharat ve aromasından dolayı bu yörelere taşınma, yakın bir arkadaş edinme hatta evlilik yapma sebebi olabilir.

Dilerseniz suda haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile servis edin dilerseniz kızartın ve bu eşsiz yemek tarifini deneyimleyin. Gözünüz korkmasın, biraz el becerisi ve birkaç temel malzeme içli köfte hazırlamak için yeterli.

Evde yaparken özellikle iç harcı konusunda zorlananlar için tam kıvamında içli köfte tarifimizi adım adım veriyoruz. Et yemeyi pek sevmeseniz de hayır demekte zorlanacağınız içli köfte, her öğün için ideal bir seçenek.

İçli köfte tarifi videosu:
KALORİ:1 adet için337/kcal

1 adet için;

  • 11 gram protein
  • 33 gram karbonhidrat
  • 18 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

15 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

45 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Dışı İçin:

  • 2,5 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 4,5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı domates- biber salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

İç harcı için:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 450 gram orta yağlı kıyma
  • 3 adet kuru soğan (küp doğranmış)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

İçli Köfte Tarifinin Püf Noktası

İçli köftelerin kolay şekil alması için; orta kısımlarını, elinizi suya ya da yağa batırarak açın.

Nasıl Yapılır?

  1. İçli köftenin iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sıvı yağı tavada kızdırın.

  2. Doğradığınız kuru soğan ve orta yağlı kıymayı kavurun.  Üzerine tuz, karabiber ve ceviz içi ilave edip İç harcı ılınması için bir kenarda bekletin.

  3. İçli köftenin dışını hazırlamak için; köftelik ince bulguru ve irmiği derin bir kabın içine alın. Sıcak suyu ilave edin ve bulgurlar şişene dek 10 dakika bekletin.

  4. Salça tuz ve karabiberi bulgur ve irmik karışımına yedirdikten sonra yavaş yavaş unu ilave ederk hamur haline gelene kadar yoğurun.

  5. Hazırladığınız harçtan avuç büyüklüğünde parçalar kopartın ve ellerinizi ıslatıp, parmaklarınızla kenarlarını düzelterek ortasını çukurlaştırın.

  6. Önceden hazırlayıp, soğuttuğunuz iç harçtan alarak köftelerin içini doldurun. Arzuya göre; yuvarlayarak ya da kenar kısımlarını kapattıktan sonra parmaklarınızla bastırıp, uç kısımları sivri olacak şekilde köfteler hazırlayın.

  7. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Hazırladığınız içli köfteleri kızgın derin yağda bir maşa yardımıyla çevirerek altın sarısı renk alana kadar kızartın.

  8. Sıcak olarak servis edip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin. Afiyet olsun!

İçli Köfte Pişirme Önerisi

İçli köfteleri, kızartmak yerine haşladıktan sonra da servis edebilirsiniz.

İçli Köfte Tarifinin Servis Önerisi

Maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: İçli Köftenin Dağılmaması İçin Ne Yapmak Gerekir?

İçli köfte yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken noktaların başında içli köftenin hamuru geliyor. Hamur için seçeceğiniz malzemeler, yoğurma şekli ve hamurun inceliği içli köfte hamurunuzun dağılmamasını etkiliyor. İçli köfte hamuru nasıl yapılır diyorsanız bu konuda sizlere "içli köftenin dağılmaması için ne yapmalı?" içeriğimiz yardımcı olacak.

Faydalı Bilgiler: İçli Köfte Nasıl Saklanır?

İçli köfte yapması çok zahmetli olduğundan hazır bu zahmete girişmişken içli köfteleri buzlukta ya da derin dondurucuda saklamak istiyorsunuz. İşte size dondurucuda nasıl saklanır konusunda detaylı bilgiler! İçli köfteleri buzluğa koymak için çiğ, haşlayarak ya da kızartarak saklayabilirsiniz. Kızaran içli köftelerinizi isterseniz buzdolabı poşetlerine koyarak buzluğa kaldırabilirsiniz. İçli köfteleri çiğ ya da haşlanmış olarak buzluğa atacaksanız önce bir tepsi ile koyup dondurun ve yapışmamasını sağlayın. Daha sonra donmuş içli köfteleri buzdolabı poşetine koyarak dondurun. Çiğ olarak buzluğa attığınız içli köfteleri buzluktan çıkarıp kaynar su içerisine atılarak haşlayabilirsiniz. Kızartacak ya da pişmiş içli köfteleri ısıtacaksanız mikro dalgada buzunu çözdürerek kızartma işlemine hazırlayın. Eğer zamanınız varsa bir gün önceden buzdolabının alt kısmında koyarsanız kendiliğinden çözülmesini sağlayıp ilk günkü lezzetiyle tüketebilirsiniz.

İçli Köfte Kaç Kalori?

1 adet (kızarmış) içli köfte 337 kaloridir.