Yemek.com
Daha Kolayı Yok:

Hazır Kekle Yaş Pasta Tarifi

Yaş pasta hazırlamak aslında sandığınızdan çok daha kolay. Ani bir kutlama için yaş pasta hazırlamak isteyenler, vakti dar olup pandispanya yapmaya zaman bulamayanlar için hazır pandispanya kekiyle hazırladığımız yaş pastayla imdadınıza yetiştik. Üstelik çok az malzemeyle hazırladığımız bu pasta, görüntüsüyle pastaneden alınanları aratmayacak.

Çilekle hazırladığımız bu yaş pastaya dilediğiniz meyveyi kullanabilir, pasta süsleri ve çikolata taneleri de ekleyebilirsiniz. Bazen kolay ve pratik haliyle hazırladık, böylece en amatör aşçılar bile rahatlıkla hazırlayabilecek. Şimdiden afiyet olsun, hazır kekle yaş pasta tarifimize buyurun.

KALORİ:1 porsiyon için174/kcal
1 porsiyon için;
  • 5 gram protein
  • 16 gram karbonhidrat
  • 10 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 paket hazır pandispanya keki
  • 1/2 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1,5 çay bardağı süt (krem şanti için)
  • 6 adet çilek
  • 1 tatlı kaşığı fındık içi (iri çekilmiş)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ocakta çok hafif ısıtın. Hazır pandispanya kekini üst ve alt tabanını 1/2 çay bardağı sütle ıslatın.

  2. 1,5 çay bardağı soğuk sütle çırptığınız toz krem şantiyi hazırladıktan sonra 1/3'ünü alt tabana sürün ve güzelce yayın.

  3. 4 adet çileği yuvarlak biçimde dilimleyin ve bu katmanın üzerine dizin.

  4. Ardından ıslatmış olduğunuz üst tabanı bu katmanın üzerine yerleştirin.

  5. Kalan krem şantiyle pastanın dışını kaplayın. Bir çelik spatula veya kaşığın tersiyle fazla krem şantileri alarak kenarlarını ve üst kısımlarını düzeltin.

  6. Kalan çilekleri dörde bölüp pastanın üzerin dizin ve fındıkları serpin. Servis etmeden önce en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun!