Yemek.com
Evde Fast Food Zamanı:

Hamburger Köftesi Tarifi

Zincir Hamburgercileri Kıskandıracak Ev Yapımı Hamburgerler İçin 5 Nefis Öneri  yazımızı hatırlayanlarınız olacaktır. Hamburger köftesi, ev yapımı hamburger tarifinin temel taşıdır. İşin o olmazsa olmazıdır. Tadında, tuzunda ve kararında olması gerekenidir.

Makbul olan piştiğinde kurumayan ve içi sulu kalacak köfteler hazırlamaktır. Bu da belirli püf noktalarını, az ve öz malzemeyi beraberinde getirir. Hazırsanız tarife geçiyoruz.

Baharatlı fırın patatesi de yavaştan hazır etmeli. Akşama evde fast-food keyfi.

Dışarıda yediklerinizden çok daha güzel olacak, tam kıvamında pişmiş, sulu sulu hamburger köfteleri hazırlayıp kendi nefis menümüzü oluşturmanın şimdi tam zamanı!

KALORİ:1 porsiyon için457/kcal
1 porsiyon için;
  • 51 gram protein
  • 0 gram karbonhidrat
  • 28 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma (tercihen dana döş)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 yemek kaşığı hardal (arzuya göre)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Hamburger Köftesi Tarifinin Püf Noktası

Hamburger köftesini çok fazla yoğurmadan hazırlayın. 0-4 derece arasında dondurmadan, buzdolabında dinlendirin. Etin protein yapısını bozmamak için bu ısı aralığına dikkat edin. Et tadını tamamen alabilmek için; tuz ve taze çekilmiş tane karabiber dışında baharat kullanmayın.

Nasıl Yapılır?

  1. Köftenin harcı için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun.  Çok fazla yoğurmayın, malzemelerin birbirine karışması yeterli.

  2. Hazırladığımız harcı 5 parçaya bölün. Elinizle üzerine bastırarak daire şekli verin. Bu şekilde dolapta en az 2 saat dinlendirirseniz lezzeti daha nefis olacaktır.

  3. Şekil verdiğiniz köfteleri  tercihen döküm tavada, tavayı iyice ısıttıktan sonra arkalı önlü olacak bir şekilde pişirin. Pişirme süresini çok uzun tutmayın.

  4. Hamburger köfteleriniz hazır. Afiyet olsun.

Hamburger Köftesi Pişirme Önerisi

Hamburger köftesini, ızgarada çok fazla pişirmeyin. Üzerine bastırdığınız köfte, sulu olmalı.