Yemek.com
Köze Gerek Kalmadan:

Fırında Patlıcan Közleme Tarifi

Mangal keyfinin vazgeçilmez mezesi, yancısıdır o. Üzerine biraz sarımsak, biraz tuz ve limon ile tüm sofraya lezzet katar, ağızlarda müthiş bir tat bırakır. Tabii ki bu keyfi yaşamak için illa mangal yakmayı beklememize gerek yok. Fırında da patlıcanları közleyebilir, lezzetli mi lezzetli bir patlıcan salatası hazırlayabilirsiniz.

Fırında közlerken dikkat etmeniz gereken bir püf noktası var, o da fırında patlıcanları çok fazla közlememek. Çünkü çok fazla fırında tutulduğu zaman patlıcanlar kuruyor ve elinizde sadece kabuk kalıyor. Bu yüzden tam kıvamında pişirmeye dikkat edelim. Haydi o zaman sofralarımıza lezzet katmaya! Şimdiden ellerinize sağlık!

KALORİ:1 porsiyon için42/kcal
1 porsiyon için;
  • 6 gram karbonhidrat
  • 3 gram protein
  • 0 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

35 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 6 adet patlıcan

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.

  2. Patlıcanları yıkayın ve kurulayıp çatal yardımıyla üzerine delikler açın.

  3. Patlıcanları fırın tepsisine dizin.

  4. 200 dereceye ayarlamış olduğunuz fırının orta bölümüne tepsiyi yerleştirin ve 15.dakikada patlıcanları çevirin. Toplamda 35 dakika kadar patlıcanları közleyin.

  5. Fırından çıkardığınız patlıcanları daha kolay soyabilmek için derin bir kaseye koyup üzerini streç film ile kapatın ve 5-10 dakika kaadar bekletin.

  6. Terleyen patlıcanlar kolayca soyulacaktır. Üzerine limon, sarımsak ve tuz ilavesiyle servis edebilirsiniz, afiyet olsun.