Yemek.com
Çayın Uzun Süreli Arkadaşı:

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Sıcacık, misler gibi demlenmiş çayın yanına yenilen, kurabiye tariflerinin en sevilenleri o tuzlu tuzlu kurabiyeler... Ağızda eriyen kıvamlarıyla çok uzun sürelerdir çay saatlerinin vazgeçilmezi.

Ağızda dağılan, kolay ve pratik bir tuzlu kurabiye tarifi arıyorsanız, şekilli kurabiye tariflerini seviyor ama basit bir tarif olsun istiyorsanız bu kıyır kıyır ve uzun süre bayatlamayan kurabiye tarifi tam size göre!

Bu minik, lokmalık tuzlu kurabiyelerin uzun süre dayanmasının sırrı sirkeden geçiyor. Daha dayanıklı olmasının sebebi içinde süt ve süt ürünleri gibi çabuk bozulabilen maddelerin olmaması ve margarin kullanılması. Bu sayede çok uzun süre tazeliğini korumuş bir şekilde tüketebileceğiniz kurabiyeleriniz oluyor. Yapımı çok pratik bu tarif, en sevdiklerinizden biri olmaya aday.

KALORİ:1 porsiyon için370/kcal
1 porsiyon için;
  • 6 gram protein
  • 31 gram karbonhidrat
  • 24 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

2 büyük tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 200 gram margarin (14 yemek kaşığı)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma ya da üzüm sirkesi)
  • 1,5 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

İçerisinde kullanılan margarin hamurun daha dayanıklı bir yapıda olmasını sağlarken üzüm sirkesi de daha uzun süre bayatlamadan dayanmasını sağlar. Hazırladığınız kurabiyeleri hava almayan bir saklama kabı ya da ağzı sıkıca kapalı bir cam kavanozun içinde uzunca bir süre saklayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine margarin, yumurta, sirke, sıvı yağı alın ve mikser yardımıyla güzelce çırpın.

  2. Ardından kabartma tozu, tuz ve şekeri ekleyerek spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Unu azar azar içerisine ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kıvamına göre 3,5-4 su bardağı alacaktır.

  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar alın ve rulo şekline getirin. Örgü şeklinde birbirlerine sararak şekil verin.

  4. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi aktarın.

  5. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.

  6. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Pişirme Önerisi

Dilerseniz içerisine mahlep de ekleyebilirsiniz.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifinin Servis Önerisi

Çay ile servis edebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Kurabiyenin Bayatlamaması ve Yumuşamaması İçin Ne Yapılır?
İster tuzlu ister tatlı kurabiyeler hazırlıyor olun, bazı püf noktalarını uygulayarak onları uzun süre bayatlamadan, en taze halleriyle saklayabilirsiniz aslında. Misler gibi kokan, kıyır kıyır olduğu için ağızda dağılan güzelim kurabiyelerinizin kıvamlarının hep öyle mükemmel kalması için yapım ve saklama aşamasında hangi püf noktalarına dikkat etmeniz gerektiğini şu yazımızdan kolayca öğrenebilirsiniz: Kurabiyenin Bayatlamaması ve Yumuşamaması İçin Ne Yapılır?
Faydalı Bilgiler: Ağızda Dağılan Kurabiyeler İçin Mutlaka Bilmeniz Gereken Püf Noktaları Nelerdir?
Henüz yapım aşamasındayken kurabiyeleriniz bir türlü istediğiniz kıvamı almıyorsa, "Benim kurabiyelerim neden annemin yaptıkları gibi olmuyor, pastanelerden aldıklarıma benzemiyor" diye düşünüyorsanız bilmeniz gereken önemli lezzet sırları var demektir. Kurabiye yaparken dikkat etmeniz gereken o önemli püf noktalara şu yazımızdan kolayca ulaşabilirsiniz: Ağızda Dağılan Kurabiyeler İçin Mutlaka Bilmeniz Gereken 7 Kıyır Püf Noktası
Faydalı Bilgiler: Kurabiye Sert Olursa Ne Yapılır?
Kurabiye yaparken bazen uyguladığınız tarifteki ölçüler yüzünden, bazen dalgınlıktan fazla un kullanabilir ve kurabiyenizin sertleşmesine sebep olabilirsiniz. Hatta bazen her şeyi doğru yapmış olmanıza rağmen fırından çıktıklarında kurabiyeleriniz taş gibi sert olur. Böyle durumlarla karşılaştığınızda neler yapabileceğinizi hemen öğrenmek için böyle buyurun lütfen: Kurabiye Sert Olursa Ne Yapılır?