Yemek.com
Yağdan Hafif:

Fırında Baharatlı Patates Tarifi

Var mı patates sevmeyen? Köftenin yanında patates kızartması yemeyi düşlemeyen, önceden kızarttığı patatesleri yumurtayla harmanlayıp yumurtalı patates haline getirmeyen? Yok yazın da bozuşmayalım şimdi. Kızartması güzel olsa da bu meredin sağlıktan ödün vermeden de kızarmış patates yemek mümkün. Nasıl mı? Patatesleri fırında kızartarak elbette.

Fırında patates kızartması tarifinde o çok sevdiğimiz baharatları ekleyip eser miktarda zeytinyağı ile harmanladığımız patates dilimlerini fırına alıyoruz. Onlar çıtır çıtır kızardıkça size de bu atıştırmalığın keyfini uzun uzadıya çıkarmak kalıyor.

Bu tam kıvamında ve denenmiş fırında baharatlı patates tarifinin yapılış videosunu hemen aşağıda bulabilirsiniz. Afiyetler olsun.
KALORİ:1 porsiyon için165/kcal
1 porsiyon için;
  • 2 gram protein
  • 12 gram karbonhidrat
  • 12 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı karabiber

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Fırında Baharatlı Patates Tarifinin Püf Noktası

Patatesleri fırın tepsisine tek kat olacak şekilde dizmeye özen gösterin. Aksi takdirde bazıları çıtır bazıları yumuşak kalacaktır.

Nasıl Yapılır?

  1. Bir kasede zeytinyağı, tuz, toz kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye ve karabiberi alın.

  2. Tüm malzemeleri güzelce çırparak karıştırın.

  3. Patatesleri elma dilim şeklinde kesin.

  4. Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine patatesleri yayın. Hazırladığınız sosu patateslerin üzerine gezdirin ve her yerine gelecek şekilde karıştırın.

  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin. Piştikten sonra afiyetle tüketin.

Fırında Baharatlı Patates Pişirme Önerisi

Daha çıtır olmasını isterseniz arada fırından çıkarıp karıştırabilirsiniz.

Fırında Baharatlı Patates Tarifinin Servis Önerisi

Cips niyetine çeşitli soslarla birlikte tüketebileceğiniz gibi tavuk ve köfte tariflerinin yanında da ikram edebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Fırında Patates En Güzel Nasıl Yapılır?
Fırında çıtır çıtır pişen patates yapmanın birkaç püf noktası var. En iyi fırında patates tarifini yapmak için bir tencerenin içerisine yarısına kadar su ekleyin ve suyu kaynatın. Daha sonra içerisine 1 çay kaşığı karbonat ve tuz atın. Kaynayan suyun içerisine patateslerinizi bütün şekilde ya da küp küp veya dilim doğranmış şekilde atın. Ardından patateslerinizi çok hafif yumuşayana kadar haşlayın. Bıçağı batırınca patatese rahatça giriyorsa patatesleriniz olmuş demektir. Özel sosu için zeytinyağı, taze kekik, biberiye, limon kabuğu, taze çekilmiş karabiber, tuz, toz kırmızı biber gibi malzemeler ilave edebilirsiniz. Patateslerin üzerine hazırladığınız bu sosu gezdirip fırında pişirin.
Faydalı Bilgiler: Fırında Patates Kaç Derecede Pişer?
En güzel şekilde fırında patatesi pişirmek için önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kadar pişirmelisiniz.