Görüntüsü de benziyor şimdi: Karnabahardan pilav yapmak
Görüntü sizi yanıltmasın. Bu gördüğünüz pirinçleri tane tane dökülmüş bir pirinç pilavı değil. Karnabaharın incecik rendelenmesi sonucunda hazırlanmış karnabahar pilavı kendisi. Nasıl yapıldığını detaylarını da hemen paylaşalım.
Dilediğiniz kadar karnabahar, incecik rendeleniyor ya da rondodan geçiriliyor. Ardından orta boy bir tavada zeytinyağıyla hafif hafif çevriliyor. Dileyen dilediği baharatı, sebzeyi ekleyebiliyor içine. Sonuç; pirinç pilavı görüntüsünde, en az onun kadar lezzetli, daha az kalorili ve çok sağlıklı bir yan yemek.
Karnabahara burun kıvıranları pilav ile kandırmaya ne dersiniz? Aramızda sır, merak etmeyin.
Tek farkı rengi: Kabaktan spagetti yapmak
Diyettesiniz ve canınız makarna çekiyor. O karbonhidrat dolu güzelliğin paketinin arkasındaki kalori değeri canınızı yakıyor. Küçük çaplı bir dram yaşıyorsunuz. Durun! Kabak var.
İmdat çığlığınıza misler gibi yetişiyor kendisi. Ne mi yapıyor? Önce spagettinin şeklini kopyalıyor. Sonra tadını bir güzel solluyor. Üstelik kalori değerini de bir güzel dengeliyor. Dilediğiniz sosla da tatlandırdınız mı, oldu bu iş.
''Kabaktan spagetti mi olurmuş?'' diyenlere cevabınız olsun: Kabak spagetti tarifi
Hamur bunu kıskandı: Patlıcandan pizza tabanı yapmak
Tamam tamam. Patlıcanı karnıyarıkken, imam bayıldıyken, dolması yapılmışken inanılmaz seviyoruz. Ama siz patlıcanın hiç pizza tabanından rol çalmış haline tanık oldunuz mu? Olmadıysanız henüz hiiç geç değil.
Yuvarlak yuvarlak doğranmış bostan patlıcanları, üzerine sos ve peynir gelince adeta halaya duruyor. Bir dilimin bilmem kaç kalori ettiği pizzalara taş çıkarıyor, taş.
Gözlerimizden kalp çıka çıka seyre daldık bu halini patlıcan: Patlıcan tabanlı pizza tarifi
Hamurunu yapması zordu: Elmadan profiterol yapmak
Aşina olduğunuz tabuları bir bir yıktığımız bir madde daha geliyor. Elmadan profiterol yapmak.
Şu (choux) hamuru olarak bilinen, profiterol hamurunun yapımı bir tık ustalık istiyor. Sıkma torbasıyla şekil vermesi de, pişirmesi de ayrı zahmet. Düşününce bile üşendiniz, ama canınız profiterol mü çekiyor?
Tüm bu üşengeçliğinizin de aslında bir çaresi var: Elma! Elmayı rendeleyip, bisküvilerle buluşturun. Üzerine de şöyle bir çikolata sosu gezdirin. Ohh, misler gibi oldu. Hem pişirme zahmeti de yok. Aramızda kalsın profiterolden daha bile lezzetli. Tarifini de veriyoruz. Hadi yine iyisiniz.
Ne güzel olmuşsun sen öyle: Kolay profiterol tarifi
Alternatifi çok: Un yerine badem, pirinç gibi ürünleri kullanmak
O kekin içine kesinlike buğday unu, çavdar unu koymanıza gerek yok. Pizzanızı yulaf unundan da yapabilirsiniz, çöreğinizin hamurunu badem unuyla yoğurabilirsiniz. Ya da nohut, keten tohumu gibi bakliyatlardan şahane unlar çıkarabilirsiniz.
Yani; un yoksa, pirinç var, yulaf var, fındık var. Alternatiflerinin una fark attığı büyükçe bir artısı da var. Çok daha sağlıklılar. Artık marketten un almayı unutsanız da olur.
Yok artık: Avokadodan puding yapmak
Sütünü koy, şekerini ekle, ununu koy. Kıvamını ayarla, ocağın başında karıştır karıştır dur. Tamam yemesi çok keyifli puding yapmanın da, biraz uzun sürüyor sanki. O toz halde hazır satılanlara da elimiz gitmiyor.
Bu işin çok daha az malzemeli, çok pratik ve daha sağlıklı bir alternatifi var: Avokadodan puding yapmak. Malzeme listeniz de oldukça sade.
Biz susuyoruz, o konuşsun: Avokadolu puding tarifi
Mis gibi oluyor: Fasulyeden brownie yapmak
Ciddiyiz. Siyah fasulyeden ya da bildiğimiz kuru fasulyeden brownie yapabilirsiniz. Her dilimi protein yüklü, dünyanın en fit keklerinden biri olacağının garantisi de bizden.
İçine kesinlikle un girmiyor, fasulye işe tüm kıvamını veriyor. Malzemelerin bir arada kalmasını sağlıyor. Hatta daha da sağlıklı hale getirmek için şeker yerine kuru meyveler ya da agave gibi şurupları da kullanabilirsiniz.
İnanmayanlara bir de tarifimiz var: Fasulyeden fit kek tarifi
Veganlara selam: Soyadan peynir yapmak
Bu soya neye kadir demekten kendimizi alamıyoruz. Filizi tüketiliyor, sosu yapılıyor. Sütü bile çıkıyor. Hatta peyniri bile yapılıyor. Peynir için inek sütü, keçi sütü gibi hayvansal sütlere ihtiyaç duymadan, soyadan da gayet peynir yapılabiliyor sevgili ilginçlik sevenler.
Bu peynire tofu deniliyor. Merakı olanlar evde biraz uğraşla misler gibi tofu yapabiliyorlar. Bu peynir, hayvansal gıda içermediği için kolestrolsüz peynir olarak anılıyor. Laktoz intoleransı olanlar ve veganlar gönül rahatlığıyla tüketiyor.
Yumurtaya nefis alternatif: Nohut suyundan mereng yapmak
Ülkemizde çok alışkın değiliz böyle lezzetlere. Ama başka ülkelerde nohut suyu ya da aqua faba denilen bir sudan yumurta kullanılmadan mereng yapılabiliyor.
Mantık aynı. Nohut suyu, bir miktar krem tartar ya da tuz atılarak mikser yardımıyla çırpılıyor. Ardından şeker ilavesiyle tam kıvamına geliyor. Geriye ise bu lezzetin keyfini sürmek kalıyor.
Muhteşem final: Krepten makarna yapmak
Sabah kahvaltılarında reçellere sürüp sürüp yediğiniz krepleri alıyoruz. İncecik incecik kesip, mantar ve tavukla buluşturuyoruz. Krepten misler gibi makarna yapıyoruz.
Yutkunmaktan anlatamayacak duruma geldiğimiz anlardayız. Sizi yukarıdaki videoya alalım mı?