bursada-ne-yenir-ne-icilir-en-iyi-mekanlar-vlog

2023'te YouTube Kanalımızda En Çok Sevilen 10 Nefis Video

Zeynep Çetin
Yemek.com Editörü / Yemek yemediğim zamanları, ne yiyeceğimi düşünerek değerlend...
Devamını okuyun

Sıkça Yenen Konular


Favorilerime
Ekle

2023 yılını ardımızda bırakmamıza, yeni yılı karşılamamıza sayılı günler kala, yılın "en"lerine hep birlikte göz atmaya hazır mısınız? Bu koskoca bir yıla çok anı sığdırdık, şeflerimizle, YouTube kanalımızda sizleri sık sık bir araya getirdik. Yeri geldi semt semt, hatta şehir şehir gezip lezzet dolu turlar yaptık, yeri geldi mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak şahane pratik bilgileri birlikte denedik... En çok da hep birlikte mutfağa girdik, el birliğiyle harika tariflere imza attık, nefis sofralar hazırladık tabii ki. 

İşte tüm bunlar içinde yılın en çok sevilenleri aşağıdaki videolarımız oldu. İçlerinde gözünüzden kaçanlar olduysa mutlaka izleyin çünkü bu tarifler, pratik bilgiler, gurme lezzet durakları 2024'te de size eşlik edecek kadar iddialılar. 

Buyursunlar, karşınızda 2023'ün en çok sevilen YouTube videoları...

  • 10. 30 dakikada 4 kişilik yılbaşı tarifleri! Çat Kapı Yılbaşı Özel

Geçtiğimiz yılın hemen başında size tatlı bir sürpriz yapmak istemiş, Yasemin Şef ve Ferhat Şef'le yaptığımız, sıkı takipçilerimizin pek yakından bildiği meşhur Çat Kapı serimiz için özel bir yılbaşı bölümü çekmiştik. Sadece 30 dakika içinde şeflerimizin hazırladığı tam 4 kişilik nefis yılbaşı tariflerini o kadar çok sevdiniz ki sadece yılbaşında değil, yıl boyu bu tarifleri sıkça sofralarınıza konuk ettiniz. Bu yeni yılda da şeflerimizin ellerinden çıkan efsane lezzetler sofranızda yerini alsın istiyorsanız sizi hiç bekletmeden videomuza doğru alabiliriz. 2024 hepimiz için şahane bir yıl olsun!

  • 9. 60 dakikada hazır iftar menüsü - Seviye: Kolay (Bölüm 1/3)

Yılın her anında birlikte olduğumuz gibi 2023 Ramazan Ayı'nda da sizi yalnız bırakmadık ve ramazan boyu yaptığımız onlarca kolay, doyurucu, nefis yemek tarifiyle işlerinizi bir nebze de olsa kolaylaştırmak istedik. Siz de buna kayıtsız kalmadınız, şefimizi mutfakta yalnız bırakmadınız, öncelikle çok teşekkür ederiz. Ramazan boyunca her gün birlikte mutfağa girdik, birlikte şahane iftar menüleri hazırladık. İşte o tarif videolarımız arasında en çok sevilenlerden biri bu videomuz oldu. Zira hem yapımı sizi çok zorlamadı hem de farklılığıyla, pratikliğiyle mutfakta işlerinizi kolaylaştırdı. Şimdiden 2024 Ramazan Ayı'nda da birlikte şahane yemeklere imza atmak dileğiyle diyor ve sizi hemen videomuza doğru alalım istiyoruz. Buyursunlar...

  • 8. Hayat kurtaran yaz yemekleri

Dedik ya koskoca bir yıl boyunca, yaz-kış demeden takipçilerimizle bir aradaydık diye. Geçtiğimiz yaz da birlikte sık sık mutfağa girdik, her zamanki gibi mevsim koşullarını da göz önünde bulundurarak sizin için mevsime yakışır, hafif, ılık ya da soğuk olarak yiyebileceğiniz, yapımı da sizi çok uğraştırmayacak birçok tarif hazırladık. Midenizi yormadan, yaz sıcaklarında ferah ferah yiyip afiyetle doymanızı sağlayacak bu tarifleri işte bu yüzden çok sevdiniz. 2024 Yaz'ında da yeniden değerlendirmek üzere bu videomuzu unutmayın deriz.

  • 7. Şefle Ye! Beşiktaş yemek rotası

Şefimiz Ferhat ile birlikte yollara düşüp İstanbul'un farklı semtlerinde nerede, ne yenir sorusunun en lezzetli yanıtlarını aradığımız Şef'le Ye serimiz de bu yılın en çok sevilenlerinden. En meşhur mekanlardan şimdiye dek belki de adını dahi duymadıklarınıza, şefimizin yemeğe ve mutfağa dair bilgilerinden de bol bol faydalanarak gezdiğimiz, hangi lezzetin en iyisi nerede bulunur öğrendiğimiz bu serimizin en beğenilen rotalarından Beşiktaş'a sizin de yolunuz sık sık düşüyorsa bu mekanları hemen şimdi not edin.

Mekanlarla ilgili bilgilere yazılı halde ulaşmak isterseniz böyle de alabiliriz: Beşiktaş'ta Lezzet Turuna Çıkmak İsteyenler İçin En İyi Beşiktaş Mekanlarını Gezdik!

  • 6. 10 numara ortamlar #1: Adana ev yemekleri

Bir şehre gidip oranın meşhur lezzetlerini, en sevilen mekanlarını keşfetmek nefis bir fikir zaten ama o şehrin geleneği haline gelmiş ev yemeklerini tadabilmek bambaşka bir deneyim! Tam da bu yüzden Ferhat Şef, Adana'ya, ekip arkadaşımız Cemre'nin ailesinin evine konuk oldu ve Adana'da, dışarıdaki mekanlarda bulamayacağınız ama Adanalıların evlerinde sıkça pişen, yöresel lezzetleriyle tek tek tanıştı. E tabii sizler de onunla birlikte öğrendiniz, keşfettiniz ve verdiğimiz tariflerle gerçek bir Adanalı sofrası kurabildiniz. Eğer bu tarifler içinde hala denemedikleriniz kaldıysa sizi hemen videomuza alabiliriz.

Adana yemek kültürüne dair bilmeniz gerekenler yazılı halde de tam burada sizi bekliyor: Adana Yemekleri: Adana Mutfağından 26 Yöresel Yemek Tarifi

  • 5. Kış hazırlığı: Balkan sosları (Ajvar - lutenitsa - zakuska tarifi)

Bu yıl da her yıl olduğu gibi kış hazırlıklarımızı birlikte tamamladık tabii ki. İşte o kış hazırlıkları kapsamında yaptığımız, Ferhat Şef'ten tüm püf noktalarını adım adım öğrendiğimiz bu Balkan soslarını çok sevdiniz, hemen evde denediniz. Hatta eminiz, hala evinizde kavanozlar dolusu ajvar'lar, lutenitsa'lar, zakuska'lar var. 2024 yılında da bol bol yapmak üzere hemen şimdi bu videomuzu ve videomuzda yer alan tarifleri kaydedin. Zira bu tarifler 1 yıllık değil, evladiyelik! :)

Tariflerin yazılı hali elinizin altında hep olsun isterseniz sizi şöyle de alabiliriz:

Ajvar Tarifi
Lutenitsa Tarifi
Zacusca Tarifi

  • 4. Farklı makarna pişirme yöntemleri

2023 mutfakta sadece farklı tarifleri değil, farklı yöntemleri de bol bol denediğimiz ve sizlere de gösterdiğimiz bir yıl oldu bildiğiniz gibi. Öğrenci evinden şef evlerine, hepimizin mutfaklarına sıkça konuk olan makarnaları dahi sadece haşlamaktan vazgeçtiğimiz, onları nasıl lezzetlendirebileceğimize dair farklı pişirme yöntemleri de öğrendiğimiz bu videomuz da işte bunun en sevilen kanıtlarından biri. Paylaştığımızdan beri makarnaları bu değişik yöntemlerle deneyen ve aldığı sonuca bayılan o kadar çok takipçimiz oldu ki... Eğer siz hala bu yöntemleri denemediyseniz sizi hemen şimdi videomuza, ardından da mutfağa doğru alalım deriz. 

  • 3. Pirinç çeşitleri: hangi pilav nasıl pişirilir?

Ferhat Şef’le mutfakta kullandığımız, pek yakından bildiğimizi sandığımız ama aslında çok da iyi tanımadığımız malzemeleri bu yıl hep birlikte keşfetmeye devam ettik. Pirinç çeşitlerini detaylıca incelediğimiz, hangisini nasıl pişirmek gerekir sorusunun yanıtlarını öğrendiğimiz bu videomuz da onlardan biri. Öyle çok sevdiniz ki bir kez izleyen bir daha, not ala ala izlemekten kendini alamadı, bu bilgiler sonrasında mutfaklarda pişirilen pilavlar hep tam kıvamında oldu.

  • 2. Bursa’da ne yenir ne içilir? Bursa yemek turu

Yazımızın en başında söylediğimiz gibi bu yıl sadece mutfakta buluşmadık sizinle. Birçok semt ve şehirde de şeflerimizle gurme turlar yaptık. İşte o gezilerimiz içinde en çok beğendiklerinizden biri Ferhat Şef ile çıktığımız bu efsane Bursa lezzet turu oldu. Bursalılar'dan onay aldığımız, her biri şehrin lezzetlerini gerçek anlamıyla keşfetmenizi sağlayacak mekanlar ve Bursa lezzetleriyle siz de daha fazla vakit kaybetmeden tanışmak istiyorsanız bundan sonraki ilk Bursa turunuzda nerelere gideceğiniz artık belli.

Videomuzdaki bilgilere yazılı halde ulaşmak isterseniz şöyle de alabiliriz: Bursa'da Ne Yenir, Ne İçilir: 36 Saatte Bursa Yemek Turu Yaptık!

  • 1. Ankara’da ne yenir ne içilir? Ankara yemek turu

Ve listemizin birinciliği Yasemin Şef ile çıktığımız bu efsane Ankara yolculuğunda! Biliyoruz, bu videoyu izler izlemez gittiğimiz mekanlara giden Ankaralılar da oldu, bambaşka şehirlerden Ankara'ya doğru yola çıkanlar da... Özellikle Ankaralılardan aldığımız "Çok doğru yerlere gitmişsiniz" mesajlarıyla ayrı bir mutlu olduğumuz da doğrudur. :) Eğer sizin de yolunuz yakın zamanda Ankara'ya düşecekse, Ankara'da yaşıyor ya da çalışıyorsanız videomuzda yer alan mekanlara gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Zira bu mekanlar deneyen, giden herkesten tam puan aldı, bizden söylemesi.

Videomuzdaki bilgilere yazılı halde ulaşmak isterseniz şöyle de alabiliriz: Ankara'da Ne Yenir: 36 Saatte Ankara Yemek Turu Yaptık!


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?