Yemek.com
Kıvamı Mükemmel:

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Tavuk suyunun soğuk algınlığı ve grip başta olmak üzere tüm hastalıklara karşı savaştığı ve vücut direncini artırdığı artık hepimiz biliyoruz. Hastalıklar bir türlü bitmezken çorba tarifleri de işte bu noktada kurtarıcımız oluyor. Krema eklemeye gerek kalmadan terbiyeli karışımı ile leziz ve pratik bir şekilde hazırlanan terbiyeli tavuk çorbası size iyi gelecek.

Arzuya göre terbiyeli tavuk çorbasına şehriye ekleyerek doyuruculuğunu arttırabilirsiniz. Domates salçası ve şehriye eklenmiş şehriyeli tavuk çorbası da çok nefis oluyor bizden söylemesi, mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Bu tam kıvamında ve denenmiş terbiyeli tavuk çorbası tarifinin yapılış videosunu hemen aşağıda bulabilirsiniz.
KALORİ:1 porsiyon için132/kcal
1 porsiyon için;
  • 10 gram protein
  • 17 gram karbonhidrat
  • 7 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet tavuk but (kalçalı)
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 litre su
  • 1 çay bardağı tel şehriye

Terbiyesi İçin:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı

Servisi İçin:

  • 1 tatlı kaşığı nane (arzuya göre)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifinin Püf Noktası

Çorbayı haşladığınız kemikli tavuk göğsünün suyundan hazırlayacağınız için haşlama suyunu tencerede muhafaza edin. Kemik, kıkırdak ve deri kısımlarını dikkatli bir şekilde ayıkladıktan sonra küçük parçalar halinde ditin.

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencerede, kalçalı budu, 2 adet defne yaprağı, yarım tatlı kaşığı tuz ve 2 litre su ile birlikte haşlayın.

  2. Çorbanın terbiyesi için; 1 su bardağı yoğurdu, 1,5 yemek kaşığı unu, 1 adet yumurta sarısını, 1 çay kaşığı tuzu ve yarım limon suyunu bir kaba aktarın.

  3. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

  4. Tenceredeki tavuk haşlandıktan sonra tavuğu ve defne yapraklarını içerisinden alın ve tavukları ince olacak şekilde didikleyin.

  5. Tavuğun haşlanan suyundan 1 kepe alıp hazırladığınız terbiyeye yavaş yavaş dökün ve suyun sıcaklığı ile eşitleyin.

  6. Sıcaklık eşitlendikten sonra tüm terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın.

  7. 1 çay bardağı tel şehriye ve didiklediğiniz tavukları da üzerine katın ve çorbayı 10 dakika kadar kısık ateşte, aralarda karıştırarak pişirmeye devam edin.

  8. Kıvam alan terbiyeli tavuk çorbasını nane ve pulbiber ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Terbiyeli Tavuk Çorbası Pişirme Önerisi

Arzuya göre çorbaya lezzet vermesi için tavuk baget kullanın. Çorba yapımında kullanacağınız sıcak tavuk suyuna havuç, soğan, patates gibi kök sebzeler ve baharatlar ekleyebilirsiniz.Kırık pirinç yerine çorbaya tel şehriye katabilirsiniz.

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifinin Servis Önerisi

Tereyağında acı biber ve nane yakıp, çorbaya ekledikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Terbiyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?
Klasik tavuk çorbasının daha da lezzetli hali terbiyeli tavuk çorbası tarifinin yapılışında birkaç püf noktası var. Öncelikle tavuk butları tencerede haşlayın. Bu sırada çorbanın terbiyesini hazır edin. En önemli püf noktası olarak, tavuk çorbasının kesilmemesi için haşlanan tavuk suyundan 1 kepe alıp hazırladığınız terbiyeye yavaş yavaş dökün. Daha sonra tüm karışımı tencereye aktarın. Son olarak tel şehriye ve didiklediğiniz tavukları da ekleyin ve çorbayı 10 dakika kadar kısık ateşte, aralarda karıştırarak pişirmeye bırakın.
Faydalı Bilgiler: En Kolay Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?
Tavuk suyuna çorba tariflerinden en kolay tavuk çorbasını sadece 3 adet tavuk butu ile yapabilirsiniz. Derin bir tencereye tavuk butları ve lezzet vermesi için sevdiğiniz sebzeleri iri parçalar halinde ekleyin. Üzerine sıcak suyu ilave edin ve tavukların pişmesi ve tavuk suyunun hazır olması için yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirin. Tavuk suyundan sebzeleri bir çatal yardımıyla çıkarın ve tavukları ufak ufak parçalara ayırın. Tavuklara, haşlarken çıkardığınız tavuk suyunu da ekleyin. Son olarak çorbaya tuz ve karabiberi ekleyip pişirmeye bırakın.