Yemek.com
Tazeliğini Uzun Süre Korur:

Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tarifi

Sıcacık demlenmiş çayınızın yanında mutlaka bir şeyler atıştırmayı sevenlerdenseniz bu kurabiye tarifi tam da size göre. Lokmalık, ağzı tatlandırmalık, şahane aromasıyla da de sizleri çok mutlu edecek bir lezzet o. Yapımı kolay, bir ölçüden de bir sürü kurabiye çıkıyor. Misler gibi tarçın kokusuyla da gününüzü güzelleştiriyor. Karşınızda: Tarçınlı lokmalık kurabiye tarifi.

Mutfağa yeni yeni girmeye başlayanların bile kolaylıkla yapabileceği bu tarifin sırrı, içerisinde çok az miktarda şeker kullanmakta saklı. Üzerine sonrasında tarçınlı şekerli bir karışım serpeceğiz. Bu karışımı serperken kurabiyelerin ılık bir şekilde olmasına da mutlaka özen gösterin. Hadi o zaman buyursunlar tarifimize. Şimdiden ellerinize sağlık!

KALORİ:1 porsiyon için195/kcal
1 porsiyon için;
  • 18 gram karbonhidrat
  • 2 gram protein
  • 13 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

3 büyük tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1,5 - 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Tereyağının oda sıcaklığında kullanılmasına dikkat edin. Ununu da azar azar ilave edin. Ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur olmalı. Dilerseniz hamurunuzu streç filmle sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra da şekil vererek pişirebilirsiniz. Daha da lezzetli olacaklardır. Tarçınlı karışımı üzerine serperken kurabiyelerin ılık olmasına özen gösterin. 1 tepsi 4 porsiyon olarak hesaplanmıştır.

Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için gerekli tüm malzemeleri güzelce karıştırıp yoğurun.

  2. Hazırladığınız ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamurdan küçük misketler alın ve yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Önceden alt üst 180 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 8-12  dakika arası pişirin.

  3. Pudra şeker, tarçn ve vanilyayı bir kapta karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpiştirin.

  4. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!

Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Pişirme Önerisi

Pişme süresi fırınınızın performansına göre değişebilir. 8-12 dakika arası çok dikkatli bir şekilde pişirin. Üzeri kızarmadan fırından alın.

Faydalı Bilgiler: Kurabiye Sert Olursa Ne Yapılır?
Bazen ne yaparsak yapalım, tadı ve kokusu enfes olsa da kurabiyelerimiz istediğimiz dokuda olmayabiliyor. Ya malzemelerinin ölçüleri şaşıyor ya da fırınımız bizi sınıyor :) Böyle durumlarla karşılaştığınızda yardımınıza koşacak enfes bir yazımız var. Haydi sizi böyle alalım: Kurabiye Sert Olursa Ne Yapılır?
Faydalı Bilgiler: Ağızda Dağılan Kurabiyeler İçin Mutlaka Bilmeniz Gereken Püf Noktaları Nelerdir?
Küçükken bir bardak sütle annelerimizin bizleri şımarttığı o enfes kurabiyeleri hatırladınız mı? Tadıyla, kokusuyla ve kıyır kıyır dokusuyla her lokmada yiyenleri o günlere döndürecek kurabiyeler yapmak o kadar da zor değil. Bazen sadece malzemeleri bilmek yetmez. Püf noktalarını derlediğimiz bu yazı, mutfakta kurtarıcınız olacak: Ağızda Dağılan Kurabiyeler İçin Mutlaka Bilmeniz Gereken 7 Kıyır Püf Noktası
Faydalı Bilgiler: Kurabiyenin Bayatlamaması ve Yumuşamaması İçin Ne Yapılır?
Heveslendik, mutfağa girdik. Kolları sıvayıp malzemeleri tezgaha dizdik. Hem emek hem zaman hem de malzeme harcadığımız nefis kurabiyelerimiz hemen bayatlasın, yapısı bozulsun ister miyiz? Cevabınız hayırsa sizi bu enfes yazımıza alalım: Kurabiyenin Bayatlamaması ve Yumuşamaması İçin Ne Yapılır?