Yemek.com
Şifa Niyetine:

Yoğurtlu Semizotu Yemeği Tarifi

Doğa bizlere sunduğu birbirinden şifalı otlarla dolup taşıyor, sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı ise bir tencere kadar uzağımızda. Sebzeler arasında içerisinde en fazla miktarda Omega-3 bulunduran semizotuyla karşınızdayız. Omega-3 vücudumuz tarafından üretilemiyor, dolayısıyla yediklerimiz sayesinde ona erişebiliyoruz. Semizotunun içerdiği yüksek miktardaki Omega-3’ün faydaları ise saymakla bitecek gibi değil. Kolestrolü düşürmesinden tutun da alzheimer ve bunama gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltmasına dek geniş bir yelpazesi var faydalarının. Ot deyip geçmemek lazım, kendisi bir şifa deposu.

Semizotunun salatası olur da yemeği olmaz mı hiç, hem de mis gibi olur. Pişirilmesi de ıspanak gibi olan semizotu, oldukça da ucuz. Yani koca bir tencere dolusu şifalı semizotu yemeği sizi neredeyse bedavaya bekliyor. Gayet de arsız bir bitki olan semizotunu dilerseniz kendiniz evinizin balkonunda bile yetiştirebilirsiniz. Ya da marketlerden, pazarlardan demet demet alıp bolca tüketebilirsiniz. Şifa niyetine efendim, afiyet, bal, şeker olsun.

KALORİ:1 porsiyon için81/kcal

1 porsiyon için;

  • 7 gram karbonhidrat
  • 2 gram protein
  • 5 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı kırık pirinç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Yoğurtlu Semizotu Yemeği Tarifinin Püf Noktası

Semizotu genellikle köküyle birlikte sökülüp, o şekilde satıldığı ve yerde yetişen bir bitki olduğu için oldukça topraklıdır. Bu yüzden topraklarından arındırmak için bol suyla iyice yıkamanız gerekmektedir. Semizotunun taze ve diri olmasına özen gösterilmelidir. Semizotu, yaprakları ve kökleriyle birlikte iyice yıkanmalı ve temizlenmelidir. Tarifteki kırık pirinç yerine normal pirinç de kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Semizotlarını yıkayıp sirkeli suda bekletin. İyice temizledikten sonra iri parçalar halinde kesin. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.

  2. Salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.

  3. Semizotunu ekleyin.

  4. Üzerine pirinci ilave ederek suyunu ve tuzunu koyun karıştırın.

  5. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinç şişene kadar pişirin.

  6. Afiyet olsun.

Semizotu Yemeği Kaç Kalori?

Semizotu yemeğinin kalori değeri, kullanılan malzemelere ve tarife bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle, bir porsiyon semizotu yemeği yaklaşık olarak 50 ila 100 kalori arasında olabilir.

Semizotu Yemeği Ertesi Gün Yenir Mi?

Semizotu yemeği, taze yapıldığında en lezzetli halini alır. Buzdolabında saklanarak ertesi gün de tüketilebilir.