Yemek.com
Evdeki Malzemelerle Şipşak:

Sade Kurabiye Tarifi

Çikolatasıyla, cevizlisiyle, kakaosuyla, limonuyla kurabiyenin her halini çok seviyoruz. Bu sefer en temel kurabiye tariflerinden sade kurabiye tarifi fırında girmeyi bekliyor. Tereyağı ile yapılıyor, ağızda dağılıyor. Sade haliyle bile mutfağınızı mis gibi kokusuyla saracak olan bu kurabiye tarifi, asla zamanı geçmeyecek bir tarif.

Sade kurabiye hamurunun içine dilediğiniz kuru yemiş veya kuru meyveyi katarak çeşitlendirebilirsiniz. Temel bir kurabiye tarifi olduğu için her türlü malzemeyle gidecek. Şimdiden afiyetler olsun!

KALORİ:1 porsiyon için194/kcal
1 porsiyon için;
  • 2 gram protein
  • 17 gram karbonhidrat
  • 14 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

2 büyük tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2-2,5 su bardağı un
  • 250 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) (17,5 yemek kaşığı)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurt sarısı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Sade Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında yapışmayan bir hamur elde etmek için gerekirse bir miktar daha un katın.Kurabiye hamurunu profesyonel bir makine ya da çırpıcı yerine elinizle karıştırarak da hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın, şekeri ekleyerek 3-4 dakika kadar mikser veya çırpma paleti ile çırpın.

  2. Yumurta sarısını ekleyerek çırpmaya devam edin.

  3. Un ve kabartma tozunu eleyin ve sıvı karışımın bulunduğu hazneye koyarak karıştırın. Malzemeler birleşene kadar hamur spatulası yardımıyla karıştırın veya en az temasla yoğurun.

  4. Hazırladığınız kurabiye hamurunu hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla 1 cm. kalınlığında açın.

  5. Arzu ettiğiniz kurabiye kalıplarını kullanarak şekil verin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

  7. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri mümkünse ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Sade Kurabiye Pişirme Önerisi

Kurabiye hamurunu dilerseniz buzlukta saklayıp ihtiyacınız olduğunda bıçakla keserek direk fırınlayabilirsiniz. Tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz.

Sade Kurabiye Tarifinin Servis Önerisi

Sıçak çay, kahve ve sıcak sütle servis edebilirsiniz.