Ramazan Şerbeti Tarifi
Ramazan ayına özel susuzluğunuzu giderecek, kan şekerinizi düzenleyecek ve sindirimi düzenleyecek bir içecek tarifi şerbet. Bu ramazan şerbetinde karanfil ve tarçın kullanıyoruz; vitamin açısından besleyici hale getiriyoruz. Osmanlıdan günümüze miras kalan ev yapımı içeceklerin baş tacı olan şerbetler, renk ve tatlarını kuru/taze meyvelerin yanı sıra baharatlardan aldıktan sonra sofralarımıza konuk oluyor.
Ramazan şerbeti tarfinin içinde vişne, kurutulmuş erik ve kuzu üzüm var. Daha ne olsun? Bu tarifi dilerseniz sade tüketin, dilerseniz tatlı tariflerinin yanında eşlikçi olarak tercih edin. Seçim sizin! Ramazana özel yemek tarifleri hazırlansın ama susatmayan ramazan şerbeti de unutulmasın.
KAÇ
KİŞİLİK
1 büyük sürahi
HAZIRLAMA
SÜRESİ
10 dakika
PİŞİRME
SÜRESİ
20 dakika
Malzemeler
- 6 su bardağı su
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı vişne
- 10 adet kurutulmuş erik
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 5 gram taze zencefil
- 1 adet çubuk tarçın
- 6 adet karanfil
Ramazan Şerbeti Tarifinin Püf Noktası
Nasıl Yapılır?
Suyu derin bir tencereye aktarın. Kabuğunu soyduğunuz taze (kök) zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayan suya toz şekeri atıp karıştırın. Sap kısımlarını tek tek ayıkladığınız kuru üzüm ve eriği ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın.
Son olarak taze vişneleri katıp kaynatma işlemini 2-3 dakika daha sürdürün.
Ocaktan aldığınız şerbet karışımını ılınması için oda ısısında bekletin. Ilınan şerbet karışımının tanelerini bir süzgeç yardımıyla süzerek alın.
Sürahiye alıp buzdolabında soğuttuğunuz ramazan şerbetini soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Ramazan Şerbeti Tarifinin Servis Önerisi
Faydalı Bilgiler: Osmanlı Devrinden Günümüze Taşınan En Nefis Şerbet Tarifleri
Osmanlı sarayında şerbetlerin ayrı bir önemi vardı. Şerbetler, helvahane denen bölümde diğer tatlılarla birlikte hazırlanırdı. Bugüne ulaşan kaynaklardan bildiğimiz kadarıyla Osmanlı sarayında gül şerbeti, limon, demirhindi, ayva, vişne ve nilüfer şerbeti gibi şerbetler oldukça popülerdi. Ramazan da gelmişken başta ramazan şerbeti olmak üzere bu nefis ve ferah şerbetleri bir bir tanıyalım. Detaylar için: Osmanlı Şerbetleri Tarifleri
Faydalı Bilgiler: Ramazanda Susamamak İçin Ne Yapmalı?
Oruç tutarken gün içinde susamamak için sıvı tüketilmesi gerekiyor. Fakat yaygın olarak bilinenin aksine sahurda yüksek oranda sıvı alınması gün içinde susamayı önlememektedir. Aksine sahurda tek seferde alınan sıvı miktarı ertesi gün vücudun suyu istenilen şekilde değerlendirememesine ve sindirim sorunlarına yol açar. Bu nedenle gün içinde susuzluk çekmemek için sıvı tüketimi iftardan sahura kadar azar azar yapılmalıdır. İşte bu noktada devreye susatmayan ramazan şerbeti giriyor ve ramazan ayını rahat geçirmenizi sağlıyor. Diğer tüm detaylar şu içeriğimizde: Ramazanda Susamamak İçin Ne Yapmalı?