Yemek.com
Ağızda Dağılır:

Portakallı Kurabiye Tarifi

Kış mevsimi gelince bollaşan portakallar, birçok tatlıya hafif ve ferah aromalar veriyorlar. Sütlü tatlısından irmik helvasına, kekinden pastasına kadar portakala birçok tarifte rastlıyoruz. Portakal aromasını en nefis hissettiğimiz tariflerin başında da kurabiyeler geliyor. Şöyle üzeri hafif çatlamış, dışı şeker kaplı nefis ev kurabiyelerinden bahsediyoruz pek tabi. Mutlaka her evde pişmiş bu lezzet, çayın, kahvenin, ılık bir sütün en nefis yancılarından da biri. Karşınızda: Portakallı kurabiye tarifi. Portakallı anne kurabiyesi de diyebiliriz. Bu kurabiye tarifi çok özel, zira çocukluğumuzdan izler barındırıyor. Çay saatlerinde keklerin, poğaçaların yanına da çok yakışacaktır. Bu arada portakallı lezzetleri seviyorsanız portakallı kek tarifimizi de öneririz. Çatlak kurabiye tarifimizde harikadır bu arada.

İçinde yoğurt olması nedeniyle dolu dolu, ağızda dağılan bir tadı oluyor. İşin sırrı tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmakta saklı. Üstelik içerisinde katı yağ da yok. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tam ölçüsüyle her yapışınızda aynı sonucu verecek portakallı kurabiye tarifimize buyur ediyoruz.

Bu arada ıslak kurabiye, portakallı ıslak kurabiye, cevizli kurabiye, çikolatalı kurabiye gibi tariflerimizi de şiddetle tavsiye ederiz. Afiyet olsun!

KALORİ:1 porsiyon için366/kcal

1 porsiyon için;

  • 3 gram protein
  • 60 gram karbonhidrat
  • 12 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

24 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Portakallı Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Kurabiyelere daha rahat şekil vermek ve pişerken yayılmalarını önlemek için; hamuru buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.

Nasıl Yapılır?

  1. Bir adet yumurta ve bir adet yumurtanın beyazını, şekeri, yoğurdu, sıvı yağı ve portakal kabuğu rendesini bir kabın içinde güzelce karıştırın.

  2. Kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra, unu kontrollü olarak ekleyerek yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

  3. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz irice parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.

  4. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve geniş bir kâseye serptiğiniz toz şekere batırıp tekrar tepsiye yerleştirin.

  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Fırından alın dilediğiniz gibi servis edin. İsterseniz portakal kabuğu rendesi ile süsleyebilirsiniz. Portakallı kurabiye hazır, afiyet olsun!

Portakallı Kurabiye Pişirme Önerisi

Arzu ettiğiniz kalıpları kullanarak kurabiyelere şekil verebilirsiniz.Portakal şekerlemesi yanı sıra arzuya göre kurabiye hamuruna damla çikolata ekleyebilirsiniz.

Portakallı Kurabiye Tarifinin Servis Önerisi

Taze labne ya da çay ile servis edebilirsiniz!