Yemek.com
Tane Tane Dökülür:

Pirinç Pilavı Tarifi

Türlü türlü yemek tariflerini tamamlayan, kuru fasulye-turşu ikilisine komşu olan, bir dönem yoğurtla takılan, köfte patates sevdalısı pilav... Kaşıktan tel tel dökülen pilav... Aromatik sebze ve kuru baharatlarla ev yapımı tavuk suyunuzu kendiniz hazırlayın bir güzel, ortalama pirinç çeşitlerine göre bir ölçü pirince bir buçuk ölçü su kullanacağınızı düşünün.

Yanma derecesini yükseltmek için tereyağını az miktarda ayçiçek yağıyla kavurun. Az miktarda arpa ya da tel şehriyeyi kavurup berrak su çıkana kadar duruladığınız pirinçleri pilav tenceresine alın. Şeffaf bir renk alana kavurup sıcak tavuk suyunu ekleyin. Tuzla tatlandırın, taze sıkılmış limon suyu, kesme şeker gibi unsurları küçük püf noktaları olarak değerlendirin pilav tarifinde. "Pilavın tane tane olması için ne yapılır?" diye soruyorsanız da size nefis önerilerimiz var: Tane Tane Dökülen Ev Yapımı Pilavlar İçin Demini Almış 5 Öneri

Pilavı yiyip de hemen kaçmayın, yorum bırakmayı unutmayın, yaptığınız bir değişiklik varsa bizlerle de paylaşın. Şimdiden ellerinize sağlık diyor tane tane dökülen pirinç pilavı tarifimize buyurun.

Farklı pilav tarifleri içinse sizi şöyle alalım.

Pirinç pilavı tarifi videosu:
KALORİ:1 porsiyon için298/kcal
1 porsiyon için;
  • 5 gram protein
  • 56 gram karbonhidrat
  • 6 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç (ılık suda bekletilmiş, süzülmüş)
  • 2 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pirinç Pilavı Tarifinin Püf Noktası

Tane tane bir pilavı en kolay baldo pirinçle yapabilirsiniz. Pilav yapımında kullandığınız içme suyu ya da et/tavuk suyunun sıcak olmasına dikkat edin.

Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir pilav tenceresinin içerisine tereyağı ekleyin.

  2. Tereyağı eridikten sonra pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayın. Pirinçler tane tane dökülmeye başlayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.

  3. Sıcak suyu ekleyin, tuzu ve karabiberi de ilave edin.

  4. Bir kez karıştırın, kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

  5. Suyunu çeken pilavın üzerine bir bez koyun ve demlenmesi için dinlendirin.

  6. Biraz et ya da tavuk ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Pirinç Pilavı Pişirme Önerisi

Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarı değişiklik gösterebilir.

Pirinç Pilavı Tarifinin Servis Önerisi

Pirinçler tamamen suyunu çekince ocağı kapatın, tencerenin üzerine bir kağıt havlu serip kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakıp servis edin.

Faydalı Bilgiler: Tane Tane Dökülen ve Bembeyaz Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Hemen her yemeğin yanına çok yakışan, mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden pirinç pilavını hazırlamak ne kadar kolay gözükse de onu tam kıvamında, tane tane dökülecek bir şekilde ve bembeyaz hazırlamak için bilinmesi gereken lezzet sırları var. Yaptığınız pilavlar hep tam kıvamında pişsin, hiç lapa olmasın ya da çiğ kalmasın istiyorsanız bu içeriğimize mutlaka göz atın: Herkesi Hayran Bırakacak Harika Bir Pilav Yapmanın 10 Püf Noktası
Faydalı Bilgiler: Lapa Olan Pilav Nasıl Kurtarılır?
Hepimiz her zaman tane tane dökülen, misler gibi tereyağı kokan bembeyaz pirinç pilavları hazırlamak istiyoruz ama pirincin cinsi, suyun ölçüsünü tutturamama ya da pişirirken yapılan birkaç hata sebebiyle zaman zaman pilavlarımız lapa olabiliyor, kıvamı tam tutmayabiliyor ne yazık ki. Eğer bu durum sık sık başınıza geliyorsa pilav neden lapa olur, lapa olmaması için ne yapmak gerekir, daha da önemlisi lapa olan pilav israf etmeden nasıl kurtarılır öğrenmenizin zamanı gelmiş demektir. Tüm bu detayları öğrenmek isteyenleri hemen şöyle alalım: Artık Hiç Çöpe Gitmeyecekler: Lapa Olan Pilav Nasıl Kurtarılır?
Pirinç Pilavı Kaç Kalori?
1 porsiyon pirinç pilavı (et suyu kullanılmadan) 298 kaloridir.