Yemek.com
Çıtırlığının Sırları Var:

Karnabahar Kızartması Tarifi

Etli çiçekleri ve öbek öbek görüntüsüyle en sevilen kış sebzelerinden olan karnabahardan yapılacak en güzel ve pratik tariflerin başında tam mevsiminde karnabahar kızartması geliyor. Öyle güzel ki karnabahar yemeğini aratmıyor.

Yumurta, süt, un ve tuzdan oluşan kızartma harcına batırılan haşlanmış karnabaharlar zeytinyağında kızartıldıktan sonra arzuya göre yoğurt sosuyla servis ediliyor. Karnabahar nasıl koku yapmadan, tadını kaybetmeden haşlanır diye merak edenleri şu içeriğimize de alabiliriz.

Kendi aranızda karnıbahar hatta ve hatta karnibahar da diyorsunuz ona, yapmayın. Siz siz olun bugün karnıbahar kızartması yaptım diye seslenmeyin ev halkına, çekmeyin şimşekleri üzerinize.

Videolu anlatımını aşağıya bırakıyoruz, fırında daha az yağlı yapmak isteyenlere de fırında karnabahar kızartması tarifini paylaşalım. Afiyetle yemeniz dileğiyle, afiyet olsun!

Karnabahar kızartması tarifi videosu:
KALORİ:1 porsiyon için223/kcal
1 porsiyon için;
  • 7 gram protein
  • 13 gram karbonhidrat
  • 16 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Karnabaharı haşlamak için:

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı un

Kızartma harcı için:

  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı un

Kızartmak İçin:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Karnabahar Kızartması Tarifinin Püf Noktası

Karnabaharları bulayacağınız karışımın tamamen homojen ve iyi karışmış olması önemlidir.

Nasıl Yapılır?

  1. Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın.

  2. Karnabaharın kendine has kokusunu alması ve sindirimi rahatlatması adına tencereye aktardığınız unlu sıcak suda karnabaharları 6-8 dakika kadar haşlayın.

  3. Haşlanan karnabaharları suyunu süzdükten sonra bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkartın.

  4. Kızartma harcı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, süt, un ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

  5. Sıvı yağı geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.

  6. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kızarmış karnabaharları, ılık olarak arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Karnabahar Kızartması Pişirme Önerisi

Karnabaharları daha kısa sürede kızarması için kızgın ve derin yağda ya da fritözde kızartabilirsiniz. Kızartma harcında kullanacağınız süt miktarını yarıya indirip, yerine maden suyu ekleyebilirsiniz.

Karnabahar Kızartması Tarifinin Servis Önerisi

İncecik kıyılmış dereotlu ve sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

Çıtır Karnabahar Nasıl Yapılır?
Karnabahar tariflerini çıtır çıtır hazırlamak için yağda kızartarak ya da fırında pişirerek hazırlayabilirsiniz. Özel sosu sayesinde kızartma tadında fırın karnabahar tarifimiz çıtır çıtır oluyor. Mutlaka denemelisiniz.
Karnabahar Kızartması Evde Nasıl Yapılır?
Tam mevsiminde karnabahar ile "Lezzetli karnabahar kızartması nasıl yapılır?" diyorsanız işte tarifimiz! Öncelikle karnabaharı çiçeklerine ayırın. Karnabaharın kokusunu alması ve sindirimi rahatlatması adına unlu sıcak suda karnabaharları 6-8 dakika haşlayın. Bu sırada kızartma harcı için ayrı bir kaba yumurtaları, sütü, unu ve tuzu ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Karnabahar Kızartması Yanına Ne Gider?
Karnabahar kızartmasının yanında yoğurtlu soslar, hem lezzeti dengeleyebilir hem de ferahlatıcı bir tat sağlayabilir. Sarımsaklı yoğurt, naneli yoğurt gibi seçenekler tercih edilebilir. Ayrıca acılı soslar, karnabahar kızartmasına biraz baharatlı tat katarak farklı bir lezzet deneyimi sunabilir.
Karnabahar Kızartması Ne Kadar Haşlanır?
Karnabaharın kendine has kokusunu alması ve sindirimi rahatlatması için karnabaharları 6-8 dakika kadar haşlayın.
Fırında Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?
Kızgın yağda kızartmak yerine fırında pişirerek çok daha sağlıklı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte size tarifimiz: Fırında Karnabahar Kızartması
Tavada Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?
Kızgın yağda kızartarak çıtır karnabaharlar hazırlayabilirsiniz. Tavanın tabanını kaplayacak kadar yağ koyup pişirebilirsiniz.
Karnabahar Kızartması Sosu Nasıl Yapılır?
Karnabahar kızartmasının lezzetine lezzet katacak ev yapımı soslarıdır. Klasik bir sarımsaklı yoğurt hazırlayabilir ya da farklılaştırmak için bir miktar limon suyu veya sumak ekleyerek bir sos yapabilirsiniz.
Haşlamadan Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?
Karnabaharı yıkayıp çiçeklerine ayırın ve soslayıp direkt fırına verebilirsiniz. Ancak pişme süresi haşlanmış şeklinde daha uzun olacaktır.
Karnabahar Kızartması Kokusu Nasıl Giderilir?
Mutfağınızda kızartma yaptıktan sonra ağır yağ kokusundan kurtulmak için birkaç pratik yöntem var: Tüm Evi Saran Kızartma Kokusundan Kurtulmanın Yolları
Karnabahar Kızartması Kaç Kalori?
1 porsiyon karnabahar kızartması 223 kaloridir.