Yemek.com
Pasta Tadında:

Kakaolu Yumuşacık Kek Tarifi

Bu kek bildiğiniz keklerden çok farklı, çok nefis. Kekleri pişirme aşamasında yapacağınız bir minik farklılıkla kekinizin iç kısmı hem yumuşacık hem de hafif nemli kalabilir. Pasta tadında bu şahane kakaolu kek tarifimizin malzemelerinde bir küçük farklılığa gidiyoruz. Pişirme aşamasında da önden fırının içine içi su dolu bir kap koyuyoruz. Ortaya mükemmel lezzette bir kek çıkıyor. Karşınızda: Kakaolu yumuşacık kek tarifi!

Kek bildiğimiz keklerden bir tık daha farklı bir dokuda oluyor. Sebebi pişirme tekniğinin dışında bir de içerisine bol miktarda süt ilave etmemizde saklı. Damakta eriyen bu lezzet pasta tadında ve kek tarifleri arasında en favori tariflerden de biri olmaya aday. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz.

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

35 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Keki için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 - 3,5 su bardağı un
  • 2 paket vanilya

Üzeri için:

  • 250 gram bitter çikolata ( yüzde 55 kakao oranı içeren)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Kakaolu Yumuşacık Kek Tarifinin Püf Noktası

Tüm malzemelerin özellikle de yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Unu azar azar harcın kıvamına göre ilave edin.

Nasıl Yapılır?

  1. Fırınınızın içerisine içi su dolu bir kap yerleştirin. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

  2. Oda sıcaklığındaki yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine toz şekeri ilave edin.

  3. Mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla yumurta ve şekeri güzelce çırpın, kremamsı bir kıvama gelmesini sağlayın.

  4. Ardından üzerine süt ve sıvı yağı ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın.

  5. Kabartma tozu, vanilya, kakao ve 1,5 su bardağı unu harca aktarın. Güzelce çırpmaya devam edin.

  6. Kekin kıvamına bağlı olarak azar azar un ilave edin. Orta yoğunlukta akışkan kıvamlı bir kek harcı elde edin.

  7. Yağlanmış unlanmış orta boy kelepçeli bir kek kalıba hazırladığınız harcı aktarın. Evdeki başka herhangi bir kek kalıbını da kullanabilirsiniz.

  8. Ardından kekinizi fırına atın. Kontrollü bir şekilde kekinizi ortalama 30-40 dakika arası pişirin. Fırınınızın performansına göre süre uzayabilir.

  9. Pişme sırasında fırına yerleştirdiğiniz içi su dolu ısıya dayanıklı kap fırında olmaya devam etsin. Kekiniz pişince fırından alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın.

  10. Kekiniz ılırken benmari usulü çikolatanızı eritin ve kekinizin üzerine dökün. Çikolata üzerinde donup kek tamamen soğuduğunda kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis eidn. Dilerseniz çikolata sos yapmadan da servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Kakaolu Yumuşacık Kek Pişirme Önerisi

Fırının içerisine koyacağınız içi su dolu, ısıya dayanıklı kap, kekiniz pişerken yumuşacık ve nemli olmasına yardımcı olacaktır. Dilerseniz bu kabı hiç koymadan da pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.