Yemek.com
Fırın Poşetinde:

Hindi Tandır Tarifi

Hindi tandır tarifi, bu kez fırın poşetinde pişerek muazzam bir lezzet sunuyor. Bu nefis tarif, yılbaşı gibi özel günlerde ya da sevdiklerinize özel bir yemek hazırlamak istediğinizde imdadınıza yetişiyor.

Hindi butunuzu özenle marine ederek buzdolabında dinlendirdikten sonra, portakal, limon, kuru soğan, sarımsak ve özel tandır baharatlarıyla buluşuyor. Ardından, fırın poşetinde pişirilen bu özel tarif, önceden ısıtılmış 200 derece fırında but kemiğinden ayrılana kadar mükemmel bir kıvama ulaşıyor. Marine süresi ve pişirme süresiyle birlikte hazırlık süresi 4.5 saat olan bu özel Hindi Tandır, sofranızı şenlendirmeye hazır!

Servis aşamasında ise, lezzetin doruklarına çıkaran taze nane, taze kekik yaprakları ve nar taneleri ile süslenen Hindi Tandır, sıcak olarak servis edildiğinde misafirlerinizi büyüleyecek. Şıklığı ve lezzeti bir araya getiren bu tarif, 6 kişilik porsiyonlarıyla sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini yaşatıyor. Hindi Tandır ile sofralarınıza özel bir dokunuş katın, unutulmaz anılar biriktirin. Afiyet olsun

Hindi tandır videosu için:
KALORİ:1 kişi için398/kcal

1 kişi için;

  • 30 gram protein
  • 20 gram karbonhidrat
  • 20 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

4.5 saat

PİŞİRME
SÜRESİ

135 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet hindi but
  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tandır baharatı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Servis için:

  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam taze kekik
  • 1 tutam nar taneleri

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Hindi Tandır Tarifinin Püf Noktası

Hindiyi marine ettiğiniz karışım içinde en az 4 saat dinlendirmek, etin lezzetini iyice çıkarmaya yardımcı olacaktır.

Nasıl Yapılır?

  1. Hindi tandır için hindi budu geniş bir tepsiye alın, ufak bir bıçakla delikler açıp üzerine portakalı ve limonu sıkıp posalarını da yanına bırakın.

  2. İri dilimler halinde soğanı, sarımsakları, baharat karışımını (tane kişniş, kimyon, tütsülenmiş paprika, karabiber, soğan tozu, sarımsak tozu, sebze tozu) ve zeytinyağı da ekleyip hindiyi ovun. Üzerini kapatıp buzdolabında en az 4 en farkla 24 saat dinlendirin.

  3. Marine olan hindi budun yanından portakal ve limon kabuklarını alıp kalan tüm malzeme ile birlikte büyük fırın torbasına yerleştirin. Son olarak tuzu da ekleyin ve torbanın ağzını kapatıp, üstünü birkaç yerden kürdanla delip fazla havasını bastırarak çıkartın.

  4. Torbayı tepsiye yerleştirin önceden ısıtılmış 200 derecelik sıcak fırında but kemiğinden ayrılana kadar yaklaşık 2- 2.5 saat kadar pişirin.

  5. Hindi budu torbadan çıkartıp servis tepsisine almadan tüm iri ve ufak kemikleri ayıklayın.

  6. Servis tepsisine aldığınız hindi etlerinin üzerine torbada kalan suyu da ekledikten sonra taze nane, taze kekik yaprakları ve nar taneleriyle süsleyip hindi tandırı sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Hindi Tandır Pişirme Önerisi

Fırın torbası kullanarak hindi etini pişirmek, etin suyunu içinde tutarak daha lezzetli ve sulu bir sonuç elde etmenizi sağlar.

Hindi Tandır Tarifinin Servis Önerisi

Yanında pilav ve mezelerle servis edebilirsiniz.