Et Haşlama Tarifi
Şifa kaynağı bir yemek, et suyunda pişen sebzeler, limonun kattığı hafif mayhoş tat... Sevilen tencere ve et yemeklerinin başında gelen ve genellikle kırmızı etle hazırlanan haşlamadan bahsediyoruz.
Kemikli et yemeği olarak da hazırlanabilecek et haşlama tarifinde biz kuzu eti kullandık. Ama dilerseniz siz dana haşlama da yapabilir ve düdüklüde de pişirebilirsiniz.
Tarifin yapılış aşamalarını okuyup, "Sebzeli et haşlama nasıl yapılır?" sorusuna cevap bulduktan sonra akşama hazırlayıp suyunun keyfini ekmek banarak taçlandıralım mı?
KAÇ
KİŞİLİK
5 kişilik
HAZIRLAMA
SÜRESİ
30 dakika
PİŞİRME
SÜRESİ
1 saat
Malzemeler
Et Haşlama İçin:
- 800 gram iri parça kuzu eti (kemikli ya da kemiksiz)
- 4 adet orta boy patates (iri doğranmış)
- 4 adet orta boy havuç (iri doğranmış)
- 2 adet kuru soğan (dörde bölünmüş)
- 5 su bardağı su
- 1 adet taze sıkılmış limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 2-3 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 dal maydanoz (ince kıyılmış)
Et Haşlama Tarifinin Püf Noktası
Nasıl Yapılır?
Kuzu etini su ile birlikte geniş bir tencereye alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
Tencere yüzeyine çıkan köpükleri bir kevgir yardımıyla alın.
Yumuşayana kadar pişen etlere doğranmış patatesleri ekleyin.
Diğer sebzeleri de ilave edin.
Ardından baharatları ilave edin.
Limon suyunu da ekledikten sonra, kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Arada sırada kontrol ederek sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Sebzeler pişip yumuşamaya başlayınca yemeğin kendi suyuyla açmış olduğunuz unu ekleyip karıştırdıktan sonra tencereye aktarın.
Etle birlikte pişen sebzeler de yumuşayıp sosu hafif bir kıvam aldığında pul biber ekleyin. Maydanozları da ilave edin. Çorbayı sıcak şekilde, dilimlenmiş limonla servis edin. Et haşlama hazır. Şifa olsun!
Et Haşlama Yapılışı:
Et Haşlama Pişirme Önerisi
Et Haşlama Tarifinin Servis Önerisi
Faydalı Bilgiler: En Lezzetli Et Haşlama Nasıl Yapılır?
Etler haşlanırken gibi zaman fazla haşlandığı durumlarda lastik gibi sert ve uzayan bir kıvam alıyor. Eti yumuşatmak isterken daha da sert bir hale getirebiliyoruz. Et haşlarken tam kıvamında olmasını sağlamak için birkaç mühim püf noktası var. Gelin bu püf noktalarını da hep birlikte öğrenelim: Et Nasıl Haşlanır?
Faydalı Bilgiler: Lokanta Usulü Et Haşlama Nasıl Yapılır?
Lokanta usulü et haşlama tarifleri evde yaptığımızdan daha farklı oluyor. Kısık ateşte uzun saatler pişirilen kuzu gerdan haşlama eti lif lif dağılan, nefis bir ete dönüşüyor. Lezzeti de yavaş yavaş pişen, vitaminleri suyuna geçen et haşlamadan geliyor. Evde uzun saatler pişirmek yerine daha hızlı şekilde düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.
Faydalı Bilgiler: Terbiyeli Et Haşlama Nasıl Yapılır?
Terbiyeli et haşlama yapmak için et haşlama tarifini adım adım uyguladıktan sonra en son aşamada terbiyesini hazır edin. Et haşlama terbiyesi için bir kaseye 1 yumurta sarısı, yarım limonun suyu, 1 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı haşlama etin suyundan ekleyin. Karışımı güzelce çırpın. Tencerede pişmiş olan et haşlamaya yavaş yavaş ekleyerek ve sürekli karıştırarak kesilmesini engelleyin. Et haşlama ile terbiyeli karışımın lezzetinin birleşmesi için 10 dakika daha pişirmeye devam edip sıcak sıcak servis edin.
Faydalı Bilgiler: Sebzeli Et Haşlama Nasıl Yapılır?
Et haşlama tariflerine lezzet vermesi ve et haşlama suyunun daha vitaminli olması için içerisine havuç ve patates eklenir. Aslında klasik et haşlama tariflerinin içerisine patates ve havuç eklendiğinde sebzeli et haşlama tarifi olarak da aynı şekilde yapılıyor. Son olarak servis ederken üzerine maydanoz eklediğinizde et haşlama yemeği çok daha besleyici olacak. Şifalı et haşlama çorbasını sıcak sıcak servis edip afiyetle tüketin.