Yemek.com
Evde de Yapılır:

Coleslaw (Lahana Salatası) Tarifi

Zincir fast-food markalarının hazırlamış oldukları baharatlı çıtır tavuk kanatlarının en sevdiği lezzet coleslaw (lahana salatası). İşin aslında; Hollanda kökenli kelimenin aslı, "koolsla" olup, "kool" lahana, "sla" ise salata anlamına gelmektedir.

Önceden sadece belirli zincir restoranlardan yediğiniz coleslaw salatasını artık evde daha çok yapıyoruz. Şöyle bir bakınca Amerikan salatasının tatlı bir rakibi görünen coleslaw artık alanında rakipsiz diyebiliriz. Çünkü sadece kızarmış tavuğun diye birçok sofranın üstünde yer alıyor.

Tarifinde yer alan incecik rendelenmiş kuru soğan ve toz şekerli-mayonezli sos onu diğer salatalardan bir adım öteye taşıyor. Çıtır kanat ve coleslaw tamam. Baharatlı fırın patates yapıp menüyü tamamlayalım mı?

İlk fırsatta yemek tariflerinizin yanına coleslaw yapmanız dileğiyle...

Afiyet olsun!

Coleslaw tarifi videosu burada:
KALORİ:1 porsiyon için203/kcal

1 porsiyon için;

  • 11 gram karbonhidrat
  • 3 gram protein
  • 16 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 600 gram beyaz lahana (1/2 adet küçük boy lahana)
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1/4 adet küçük boy kuru soğan

Sosu İçin:

  • 6 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Coleslaw (Lahana Salatası) Tarifinin Püf Noktası

Beyaz lahanayı mümkün olduğunca ince parçalar halinde kıyın, kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Soğan tadından hoşlanmıyorsanız 1 çay kaşığı kadar sarımsak ya da soğan tozu kullanın. Aynı tadı yakalamanız mümkün olmasa da sağlık açısından mayonez yerine süzme yoğurt kullanabilir, bir miktar süt ya da kefir ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sosu hazırlayın. Sosu için tüm malzemeleri ufak bir kaseye koyun. Çatalla yardımıyla şeker eriyip, tüm malzemeler iyice karışana dek çırpın.

  2. Salata için; havuçların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.

  3. Soğanı da rendeleyerek havuçlarla birlikte bir karıştırma kabına alın. Doğradığınız lahanaları da karıştırma kabına ekleyin.

  4. Sos ile sebzeleri buluşturun.

  5. Elinizi kullanarak malzemeleri hafifçe ovarak karıştırın. Dilerseniz karıştırmak için kaşık da kullanabilirsiniz.

  6. Coleslaw salatası hazır! Afiyet olsun!

Coleslaw (Lahana Salatası) Tarifinin Servis Önerisi

Farklı bir aroma katmak için salataya rendelenmiş yeşil elma parçaları ve turp ekleyebilirsiniz. Salatayı soğuttuktan sonra da servis edebilirsiniz.