Yemek.com
Fırınsız ve Pratik:

Airfryer'da Bazlama Tarifi

Evinizde mis gibi taze ekmek kokularıyla dolu bir hava yaratmanın ne kadar muhteşem bir duygu olduğunu düşünün. İşte tam da bu anları yaşamanız için harika bir tarif ile buradayız: "Airfryer'da Bazlama Tarifi!" Geleneksel ekmek tariflerinden sıkıldıysanız ve yeni bir tat arayışındaysanız, bu hamur işi tarifi tam da size göre. Airfryer kullanarak hazırlayacağınız bu pratik ve hızlı bazlama, hem kahvaltı sofralarınıza hem de öğle yemeklerinize farklı bir lezzet sunacak. Artık fırın bekleme derdi olmadan, airfryerda sadece birkaç adımda enfes bir ekmek yapabilirsiniz. Ekmek kokuları mutfağınıza yayılıyor, sıcacık bir bazlama fırından çıkıyor ve tereyağıyla ya da peynirle buluşuyor... Ne kadar da harika, değil mi? Kendi el emeğinizle hazırladığınız bu taze bazlama, kahvaltılarınıza, öğle yemeklerinize ve atıştırmalıklarınıza mükemmel bir eşlikçi olacak. Hazırsanız, un ve maya kokusunu duyan burnunuz, tarifimizin tadına varmaya hazır demektir. Haydi, airfryerınızı hazırlayın ve bu muhteşem ekmek tarifine başlayın!

KALORİ:1 kişi için;220/kcal

1 kişi için;

  • 9 g yağ
  • 30 g karbonhidrat
  • 5 g yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

1 saat

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı ılık su

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Unu yoğurma kabına alın. Tuzunu da ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı suyla aktifleştirin. 

  2. Unun ortasına aktifleşen mayayı dökün. Sıvı yağ ve yoğurdu da ekleyin. 

  3. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 40 dakika mayalandırın. Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı eşit açın.

  4. Airfryer haznesine koyun. 

  5. 180 dereceda 15 dakika pişirin. 

  6. Airfryer'da bazlama tarifiniz hazır. Afiyet olsun.