Yemek.com

Sizden Gelenlerde Bu Hafta: Turkuaz Kitchen'ın Ellerinden 10 Şık ve Nefis Tarif

3 Mart 2020

Sizden Gelenler köşemize gönderdiği muazzam tarifleri, sadece görüntüsü bile iştahımızı kabartan lezzetleriyle bu hafta en hamarat Yemek.com yazarlarından Turkuaz Kitchen'ın mutfağına konuk oluyoruz!

Görünce "Bunu hemen denemeliyim" diye düşüneceğiniz bu özel tariflerin sunumları da öyle güzel ki her bir tarife dakikalarca bakmak isteyecek, hatta bir süre ekrana kilitleneceksiniz, eminiz. O zaman fazla söze gerek yok, sizi hemen aşağıya doğru alalım.

Tüm bu efsane tarifler için çok teşekkür ederiz Turkuaz Kitchen, ellerine, emeklerine sağlık!

Minik bir not: "Ben de tariflerimi paylaşmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum" diyenleri şöyle alabiliriz: Yemek.com'a Nasıl Tarif Yollanır, Nasıl Yemek.com Yazarı Olunur?

  • Badem ezmeli kurabiye tarifi

Ağızda dapılan kıyır kıyır, üzeri hafif çatlak nefis kurabiyeler düşünün... Üstelik tıpkı gördüğünüz gibi adeta pastanelerden çıkmışçasına şık bir görüntüde!

Daha lezzetlisi yok: Badem ezmeli kurabiye tarifi

  • Kurabiye poğaça tarifi

Poğaça deyince aklınıza uzun uzun mayalanmasını bekledikleriniz gelmesin bir tek. Bakın, sizi hiç mayalama uğraşına sokmayan, tuzlu kurabiye tadında bu enfes lezzeti de hemen hazırlayabilirsiniz mesela.

Kahvaltıya da çay saatine de çok yakışır: Kurabiye poğaça tarifi

  • Kayseri yağlaması tarifi

O, yöresel tariflerimizin en sevilenlerinden biri, o bir Kayseri mutfağı harikası! Öyle nefis ki ellerinizden yağları aka aka yemek isteyecek, "Keşke hiç bitmese" diyeceksiniz.

Kayseri'ye ne kadar teşekkür etsek az: Kayseri yağlaması tarifi

  • Portakal şekerlemeli kek tarifi

Bırakın yemeyi, görünce dilimlemeye bile kıyamayacağınız kadar şık bir kek karşınızda şimdi de. Mis gibi portakal kokusu tüm mutfağı sarıyor, tadına bir kez bakan ise onun bir kekten çok daha fazlası olduğunu hemen fark ediyor.

Keklerin en süslüsü: Portakal şekerlemeli kek tarifi

  • Ev yapımı lokum tarifi

Çoğunlukla hazır aldığınız o lokumları evde kolayca yapabileceğinizi söylesek? Hem de dışarıdan aldıklarınızı aratmayacak kadar güzelini, hatta onlardan çok daha lezzetlisini...

Tarifi deneyince bize hak vereceksiniz: Ev yapımı lokum tarifi

  • Limonlu çatlak kurabiye tarifi

İçinde sadece rendelenmiş limon kabuğu değil, mis gibi limon suyu da var. Rengini ise sadece limona değil, biraz da zerdeçala borçlu. Bu lezzetinden çatlamış nefis kurabiyeler çay saatlerine güneş gibi doğmayı bekliyor.

Onları çok bekletmeyin: Limonlu çatlak kurabiye tarifi

  • Çikolatalı pratik cupcake tarifi

Hazırlaması sadece 20 dakikanızı alacak, o fırında puf puf kabarırken size de sabırslıkla beklemek düşecek. Cupcake yapmanın zor olduğunu düşünenleri hem lezzetiyle hem pratikliğiyle yanıltacak bir lezzet.

Kaç tane yediğinizi sayamayabilirsiniz: Çikolatalı pratik cupcake tarifi

  • San Sebastian cheesecake tarifi

Bildiğiniz gibi kendisi son yılların en popüler ismi. Ama iş onu evde yapmaya gelince herkesi bir çekince sarıyor, "Acaba kıvamı tam olur mu?", "Malzemem ziyan olmasın" düşünceleri havalarda dolaşıyor.

İşte o çekincelerin hepsine tam kıvamında bir cevap geliyor: San Sebastian cheesecake tarifi

  • Pudra şekerli kek tarifi

Bir keki toz şekerle değil de pudra şekeriyle yapmayı hiç denemiş miydiniz? Eğer şu zamana dek hiç denemediyseniz bu kekle bir an önce, hiç ama hiç vakit kaybetmeden tanışmalısınız. Çünkü kendisi şimdiye dek yaptıklarınızdan çok daha değişik...

Çok daha leziz: Pudra şekerli kek tarifi

  • Misket limonlu pay tarifi

Mutfağınızı bir anda en ala pastanelerden bile muazzam bir yere dönüştürecek, çok şık bir tarifle listemizi tamamlıyoruz. O, misafirlerinizi önce sunumu sonra da lezzetiyle mutlu edecek çok özel bir tat.

Ev yapımı olduğuna inanamayacaklar: Misket limonlu pay tarifi