Yemek.com

Kitchenette: 10 Yıldır Nice Hikayeler Biriktirdiğimiz Cafe

27 Mart 2015

Kahvaltıdan, gecenin ilerleyen saatlerine kadar (şubelerine göre değişmekle birlikte) ev rahatlığının garantisi olmazsa olmaz geniş koltuk ve masalarda hizmet veren, menüsünde mevsime göre değişen lezzetlere sağlıklı alternatiflerin de eşlik ettiği bir cafe düşleyin.

Bebek sahiline göz kırpan üç katlı, geniş mi geniş bahçeli bir köşkte hizmet veren cafe zincirinin ilk halkalarından biri olan Bebek Kitchenette’e, yenilenen menüsüne eklenen tatları sizlerle paylaşmak için Yemek.com olarak konuk olduk.

2005 yılından bu yana nice hatıraya ortak olan, cafe ve bar olarak hizmet veren Kitchenette’in farklı ülkelerin mutfaklarından menüsüne kattığı Kitchenette tariflerini püf noktalarıyla birlikte sizler için not aldık.

Fotoğraf: Özgür Bakır/ Kitchenette Bebek Bahçesi

Özellikle güzel havalarda konumu nedeniyle oldukça yoğun olan ve ilk akla gelen şubelerden biri Bebek Kitchenette. Gün boyu kahvaltı var bir kere, reçeller mevsim meyvelerine göre hazırlanıyor, kendi fırınlarından çıkan ekşi maya ekmeklerin kokusu içinizi ısıtıyor, dondurulmuş ürün kullanılmıyor, pizza hamurları doğal bir mayayla hazırlanıyor örneğin, soslarda fırınlanmış domates kullanılıyor.

Et müdavimlerine fısıldamış olalım. Etler, Çanakkale-Biga bölgesinde bulunan yerli üreticilerden, küçükbaş hayvanlar ise Trakya’dan tedarik ediliyor. Donuk et kullanılmıyor, marinasyonda kullanılan taze baharatlar restoranlarda öğütülüyor. Farklı bölgelerden seçilen zeytinyağlar uzman damaklarla buluşuyor. Her ayrıntı ağız tadına düşkün olan misafirleri bir parça daha mutlu etmek için.

Fotoğraf: Özgür Bakır / Kitchenette Bebek

Siparişler vitamin ve mineral değerlerini kaybetmemeleri için anında hazırlanıyor ve pişme sürelerine şık sunumlarıyla olabildiğince hızlı servis ediliyor. Izgara ve buharda pişirme yöntemi sıkça kullanılıyor.

Spor yapan, yediğinden içtiğine kadar belirli bir kalori aralığında öğün tüketen misafirler için  hazırlanan “Fit For You” menüsü artık daha renkli. Tamamen elden geçen ve yenilenen menüye dahil olan beyaz omlet, yulaflı ananas, vejeteryan ravioli ve tarifini de aldığımız buharda somon seçeneklerden sadece birkaçı.

Minik misafirler için düşünülen “kids menü” çocuklara ihtiyaçları dahilindeki porsiyonlarda hitap ederken gün boyu sunulan kahvaltı, çorbalar, füme antrikot gibi seçeneklerin yer aldığı atıştırmalıklar, noodle ve mantı seçeneklerinin de bulunduğu makarnalar, birbirinden leziz pizzalar biz büyükleri mest ediyor.

Yolu sağlıktan geçenlere kinoa salatasından sezarına kadar hemen hemen tüm salatalar, ızgara ağırlıklı et, tavuk ve balık seçeneklerinin yer aldığı ana yemekler, en güzel atıştırmalıktan pizza club sandviçin de aralarına katıldığı burger&sandviçler, garnitürler ve mevsimsel olarak sayılı günleri kalan sütlü kabak tatlısından sıcak çikolatalı kekine kadar tatlılardan bir ya da birkaçı hitap ediyor. Şarap, kokteyl, sıcak ve soğuk içecek seçenekleri lezzetleri tamamlamak adına sırasını bekliyor.

2008 yazında açılan Bebek şubesi; çini zeminli, biraz otantik, biraz bohem bir havada, ferforje ve mermer ağırlıklı masaları, geniş koltukları ve zeytin ağaçlı bahçesiyle tam bir mahalleli. Baronette adını alan alt kat, aynı zamanda bar havasında. Dönem dönem partilere ve canlı müzik performanslarına da ev sahipliği yapıyor.

Fotoğraf: Özgür Bakır / Kitchenette Bebek Üst Kat

İkinci kat bildiğiniz Kitchenette yemek düzeninde tasarlanmış. Ön bahçenin yanı sıra  geniş koltukların, kütüphanenin de bulunduğu üçüncü kat, başlı başına finish bayrağını eline almış gibi duruyor. Kafa dinlemek, bir parça çalışmak ve kitap okumak için oldukça uygun.

Fotoğraf: Özgür Bakır / Kitchenette Bebek Giriş Kat

Uzun lafın kısası eşsiz Bebek manzarasını peşi sıra alan lezzetli sohbetlerin adresi Kitchenette, sıcak dekorasyonu ve samimi ortamıyla keyifli bir mola olanağı yaratıyor. Kısa sürede hızla büyüyerek İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bodrum, Bakü, St. Petersburg ve Moskova’da toplam 18 şubesi bulunan Kitchenette, Türkiye sınırlarını aşarak dünyada da büyümeye devam ediyor.

Kitchenette Şef Mehmet Öztürk

Şefi Tanıyalım: Mehmet Öztürk, Kitchenette ailesine katılmadan önce yurt dışı ve yurt içinde önemli zincir ve otellerde çalıştı. Özellikle Akdeniz mutfakları konusunda uzman olan Öztürk; Amerika, Abu Dhabi gibi ülkelerde de saygın zincir restoran ve otellerin şefliğini yürüttü. Yurt dışında da Türk mutfağını tanıtan programlara katılan Mehmet Öztürk, dünya ve Türk geleneklerinden esinlenerek hazırlayacağı yeni yemeklerinde tazeliği ön planda tutuyor. Şef Mehmet Öztürk’ün tecrübesiyle harmanladığı ve yüksek kaliteli malzemelerle sunulan Kitchenette lezzetleri görselliğiyle de hafızalarda iz bırakmaya devam ediyor.

Adres: Cevdetpaşa Caddesi, İpek Sokak No:1, Bebek

Bebek Kitchenette, Bebek'e nasıl gidilir?