Yemek.com
Dereotu Bol:

Zeytinyağlı Kabak Tarifi

Sade ve pratik hazırlanması ile tarif defterlerinde üst sıralara oynayacak tarifimiz ile tanışın! Zeytinyağlı kabak tarifi ile akşam yemeklerine oldukça hafif bir zeytinyağlı hazırlayacak, sağlığa doyacaksınız. Tarifimiz vejetaryen olmasının yanı sıra veganların da yüzlerini gülümsetecek. İçindeki kabaklar domates ile güzel bir kontrast yaratıp sofralara şıklık katarken; şeker ve zeytinyağı birleşip yemeğin aromasını en üst noktalara taşıyacak. Bir de dereotu serperseniz tadından yenmez!

Zeytinyağlı kabak tarifi pek çok zeytinyağlı yemek de olduğu gibi pişirdikten sonra bir süre dinlendirmek gerekiyor. Hatta mümkünse bir gün önceden hazırlamak en iyisi. Böylece zeytinyağı güzelce donup, yemeği daha lezzetli hale getirecek. Dilerseniz ana yemeklerden önce servis ederek midelere altlık yapabilir, dilerseniz de ana yemeklerin yanına yancı olarak servis edip, mideleri rahatlatabilirsiniz. Her türlü misafirlerinizin çok seveceğine eminiz! Mutfak, bu sağlık dolu tarif için sizleri bekliyor.

KALORİ:1 porsiyon için129/kcal

1 porsiyon için;

  • 3 gram protein
  • 5 gram karbonhidrat
  • 11 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3-4 adet kabak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet dereotu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Zeytinyağlı Kabak Tarifinin Püf Noktası

Alacalı doğrama işlemini bir çatal kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Kabağın bir ucundan diğer ucuna doğru yukarıdan aşağıya çatalı çekin. Kabakları da oldukça büyük şekilde doğramaya dikkat edin. Zeytinyağlı yemeklerin çoğuna şeker atılır böylece zeytinyağı daha belirgin hale gelir. Ayrıca zeytinyağlı yemekleri pişirdikten sonra dinlendirerek hatta bir gün buzdolabında bekletip, servis ederek zeytinyağının donarak daha yemeği daha lezzetli hale getirmesini sağlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları güzelce yıkayın ve alacalı bir şekilde soyun. Kuşbaşından biraz daha büyük parçalar halinde doğrayın.

  2. Soğanları yemeklik doğrayın. Domatesi küpler halinde doğrayın.Geniş tabanlı bir tencereye yağı alın ve ısıtın. Ardından soğanları ve kavurmaya başlayın.

  3. Soğanların rengi dönünce salçayı ekleyin ve salçayla birlikte kavurmaya devam edin.

  4. Kabakları ekleyin ve karıştırıp, bir süre pişirin.

  5. Ardından domates, şekeri ve baharatları ekleyin, karıştırın.Kabaklar dişe gelene kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirin, arada kapağı açarak karıştırmayı unutmayın.

  6. Ocaktan alın ve ince doğranmış dereotu serpip servis edin. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Kabak Pişirme Önerisi

Pişme süresini çok fazla aşmayın. Yoksa kabakların cıvık bir kıvam alıp, hem vitaminlerini hem de renklerini kaybetmesine neden olabilirsiniz.

Zeytinyağlı Kabak Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine bol dereotu serperek servis edebilirsiniz.