Yemek.com
Gerçek Bir İtalyan:

Tiramisu Tarifi

Gizemli ve afrodizyak olan İtalyan tatlısı tiramisu tarifi ile ilgili pek çok efsane vardır. İlk kez 17. yüzyılın sonlarında yapılmaya başlanmıştır tiramisu tarifi. Toscana Dükü III. Cosimo De Medici'nin Siena seyahatinde onu tatlı ikramlarla ağırlayacak pastacılar, dükün onuruna asaleti temsil eden özellikler taşıyan bir tatlı hazırlamaya karar verirler. O zamanlar dükün onuruna yapıldığından "dükün tatlısı" adı verilen ve günümüzde tiramisu adıyla anılan tatlı ortaya çıkar. Dük, Sienalı pastacıların el becerilerine ve tatlının lezzetine hayran kalınca, tarifi Floransa'ya götürür.

Böylece "dükün tatlısı" iyice ünlenir, hatta şöhreti Toscana sınırlarını aşıp Venedik'e, oradan da tüm İtalya'ya ve dünyaya yayılır. Tiramisunun kısa tarihinden sonra gelelim pratik yapımına. Bu enfes tatlıyı yemelere doyamayacağınızdan çok eminiz. Tiramisu tarifimizin adımlarını takip ederek lezzet dolu, tatlı anlar yaşayabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.

KAÇ
KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Katmanları için:

  • 1 paket kedi dili bisküvi

Kreması için:

  • 6 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 400 gram labne (ya da mascarpone)
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml. krema

Bisküvileri ıslatmak için:

  • 2 fincan kahve (arzuya göre granül kahve)

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Tiramisu Tarifinin Püf Noktası

Suyla karıştırılıp içime hazır hale gelen kahveleri kullanabilirsiniz. Filtre kahve ya da dilediğiniz başka bir kahveyi de bisküvileri ıslatmak için kullanabilirsiniz. Tüm yumurtaları oda sıcaklığında kullanmaya ve ocağın altını orta ateşte tutmaya özen gösterin. Kremanızı mutlaka öncesinde çırparak harca ilave edin. Labne peyniriniz çok sulanmışsa sularını süzdürüp kremaya ekleyin. Dilerseniz kremasına 4 yemek kaşığı konyak da koyabilirsiniz. Tiramisunuzu bir gece önceden yapıp dinlendirirseniz daha yumuşak, daha lezzetli olacaktır.

Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabını içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun. Kabın içine yumurta sarılarını aktarıp güzelce çırpın.

  2. Yumurta sarılarını güzelce çırptıktan sonra şekeri ve sütü ekleyin. Karışımı yaklaşık 10 dakika boyunca hızlıca çırparak pişirin. Karışım soğuduktan sonra derin bir kaba alın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın.

  3. Labne peyniri yumurtalı karışıma ekleyip güzelce karıştırın.

  4. Üzerine, önceden mikser ile çırpılmış sıvı kremayı ekleyin ve bir spatula yardımıyla kremayı söndürmemeye çalışarak karıştırın.

  5. Kedidili bisküvileri hazırladığınız kahveye batırarak ıslatın. Kahvenin içinde çok bekletmeyin. Hafifçe ıslatmanız yeterli.

  6. Ardından kelepçeli bir kalıba ya da kullanacağınıza kabın tabanına kedidili bisküvilerden bir kısmını dizin.

  7. Üzerine, hazırladığınız kremanın yarısını döküp güzelce yayın.

  8. Hazır kahveye batırdığınız kedidili bisküvilerini bir kat daha dizdikten sonra kremanın kalanını üzerine döküp yayın.

  9. Son olarak ince bir süzgeç yardımıyla üzerine kakao gezdirip, buzdolabında bir gece dinlenmeye bırakın.

  10. Dinlenen tatlınızı buzdolabından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.