Yemek.com
Muhteşem Rengiyle:

Şekersiz 5 Malzemeli Tatlı Tarifi

"Hafif bir tatlı olsun, içinde de rafine şeker olmasın" diyenler... Şu zamana kadar yaptığınız en pratik, en nefis tatlı tariflerinden biriyle tanışmaya hazır olun. Bu sütlü tatlının içinde rafine şeker yok, yumurta, yağ, un ya da nişasta da yok. Şipşak hazırlanıyor, yemelere de doyum olmuyor. İçindeki tatlılığı ise bala borçlu. Balı da doğrudan sıcak bir muhallebi ile temas ettirmiyor, önce biraz soğutup ardından balını ekliyoruz. Renginin sırrı ise zerdeçalda saklı. Kıvamı muhallebiyi andırıyor. Karşınızda: Şekersiz 5 malzemeli tatlı!

Dilerseniz bu tatlıyı dondurma kaplarına pay ederek dondurucu da soğutabilir, dondurma niyetine yaz aylarında tüketebilirsiniz. Lezzeti enfes olacaktır. Hadi o zaman şimdiden ellerinize sağlık diyoruz, nefis mi nefis tarifimize buyur ediyoruz. Sadece 5 malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz en nefis tatlıya buyurun!

KALORİ:1 porsiyon için234/kcal

1 porsiyon için;

  • 3 g protein
  • 4 g yağ
  • 48 g karbonhidrat
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

6 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 10 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 5 yemek kaşığı (tepeleme) bal
  • 1 paket vanilya

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Şekersiz 5 Malzemeli Tatlı Tarifinin Püf Noktası

Renginin daha sarı olmasını isterseniz zerdeçal miktarını arttırabilirsiniz. Daha şekerli seviyorsanız bal miktarını fazlalaştırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. İrmiği bir minik tencerenin içerisine alın.

  2. Üzerine zerdeçal ve sütü ilave ederek güzelce karıştırın. Ocağa alın ve kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin.

  3. Pişince ocaktan alıp karıştıra karıştıra ilk sıcağının çıkmasını sağlayın. Ardından balı ve vanilini ekleyerek güzelce çırpın.

  4. Hafif ıslatılmış muffin kalıplarına ya da dilerseniz kaselere boşaltın. Buzdolabında soğumaya bırakın.

  5. Soğuyunca üzerini mevsim meyveleri, Hindistan cevizi, çikolata gibi malzemelerle süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!