Yemek.com
Keyif Zamanı:

Patates Cipsi Tarifi

Patates cipsi, televizyon karşısındaki sakin gecelerde ya da aksiyon dolu gecelerde, yemek sonrasındaki akşam buluşmalarında baş köşede kendine yer bulan bir atıştırmalık. Patates cipsi tüketmeden gecelerim geçmez, muhabbetlerin tadı kaçar diyenlerdenseniz size pratik ve ekonomik, ev yapımı cips tarifi vereceğiz.

Bu tarif için bir ekipmana ihtiyacınız var. Mandolin rende denen bu alete sahip olduktan sonra istediğiniz incelikte patatesler kesebilir, ister düz, ister tırtıklı, ister kibrit cipsler yapabilirsiniz. Eğer evinizde mandolin aletiniz yoksa üzülmeyin. Keskin bir bıçakla ya da sebze soyacağı ile en ince şekilde dilimlediğiniz patateslerle de bu tarifi yapabilirsiniz. Çıtır çıtır ev yapımı patates cipsleri için haydi mutfağa. Yanına da ev yapımı cips sosu çok yakışır. Şimdiden afiyetler olsun!

KALORİ:1 porsiyon için459/kcal

1 porsiyon için;

  • 2 gram protein
  • 13 gram karbonhidrat
  • 45 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy patates
  • 4 su bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke (arzuya göre)

Kızartmak İçin:

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Patates Cipsi Tarifinin Püf Noktası

Patateslerin sirkeli, tuzlu ve soğuk suda beklemesi fazla nişastasını atmasını sağlar ve çıtır çıtır patates cipslerinin en kritik püf noktasıdır.

Nasıl Yapılır?

  1. İyice yıkadığınız patateslerin kabuklarını soyun. Mandolini en ince ayarına getirip patatesleri incecik ve halka halka doğrayın. Soyduğunuz patatesleri derin bir kaba alın, soğuk su, sirke ve tuz ekleyip 15 dakika bekletin.

  2. Patatesleri güzelce kurulayın. Kızgın yağda patates ciplerini kızartın. İnce olduğu için hemen kızaracak.

  3. Kızaran patates cipslerini bir süzgeç yardımıyla havlu kağıt serpili bir tabağa alıp fazla yağını çekmesini sağlayın. Arzuya göre üzerine tuz serpin.

  4. Sevdiğiniz cips sosları ile servis edin. Afiyet olsun!

Patates Cipsi Pişirme Önerisi

Yağın iyice kızmış olması çok önemlidir. Bunun yanı sıra bütün patatesleri aynı anda yağa atarsanız yağın ısısı anide düşer ve patatesler yağ çeker. Bu durumda kıtır cipslere sahip olamazsınız.

Patates Cipsi Tarifinin Servis Önerisi

İsterseniz pişen patates cipslerini baharatlar ile çeşnilendirip baharatlı patates cipsleri de hazırlayabilirsiniz.