Yemek.com
Crème Pâtissière Denir:

Pastacı Kreması Tarifi

Eklerin, profiterolün, Alman pastasının ve nice pasta tarifinin vazgeçilmezidir pastacı kreması. ''Pastacı kreması nasıl olmalı ve nasıl yapılır?'' sorusu ise en çok merak ettiğimiz konulardan biri. Olmazsa olmazı, pürüzsüz dokusu ve lezzetinin baş döndürücülüğü ile tatlı yemeye doyamayan bizler için adeta bir kalp sızısı. Üzerine neler yazılırsa yazılsın, bekledikçe güzelleşen tadını zamanla güçlendiren bu krema, üç günlük ömrü ile adeta yapılan tatlının hemen bitmesi gerektiğini hatırlatır gibi. Gerçi böyle özenle pasta kreması hazırlanan tatlının bir günlük ömrü olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Biraz sabır ve teknik bilgiyle adeta mutfağın pasta şefi olup, gönülleri fethedeceksiniz. Artık herkes pasta kreması nasıl yapılır sizden soracak, leziz pasta ve yaş pasta kreması yapmanın keyfini yaşayacaksınız!

Şimdi tarifi bütün püf noktaları ile içinize sindirin ve doğru mutfağa, pişirdikten sonra, kullanmadan önce çırparsanız eğer, o mükemmel dokuya bir adım daha yaklaşmış olursunuz, bizden söylemesi. Karşınızda tüm püf noktalarıyla tatlı ve pastalarınızın olmazsa olmazı: Pastacı kreması tarifi. Şimdiden ellerinize sağlık.

KALORİ:1 porsiyon için422/kcal

1 porsiyon için;

  • 12 gram protein
  • 49 gram karbonhidrat
  • 20 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 kase

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 600 ml. süt (3 su bardağı)
  • 80 gram şeker (4-5 yemek kaşığı)
  • 1 adet vanilin
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 30 gram un (1,5 yemek kaşığı)
  • 20 gram buğday nişastası (1 tepeleme yemek kaşığı)
  • 20 gram tereyağı (1-1,5 yemek kaşığı)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pastacı Kreması Tarifinin Püf Noktası

Pastacı kremasını hazırlarken yumurta sarıları tüm malzemeler gibi gram olarak verilmiştir, yumurtaya göre değişebilir. Her bir yumurta sarısı 20-25 gram arasında değişebilir. Gram olarak verilen malzemeler aynı zamanda kolaylık sağlayabilmesi açısında yemek kaşığı ve su bardağı ölçüleriyle verilmiş olsa da gram ölçülerine sadık kalmanızı öneririz. Ayrıca, kremayı pişirirken sürekli karıştırmak önemlidir, böylece kremada topaklanma oluşmaz. Kremayı pişirdikten sonra üzerini streç filmle kaplayarak, kremanın üzerinde kabuk oluşmasını önleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarılarını ve şekerin yarısını (40 g) ayrı bir kasede karışım açık sarı renk alıp şeker hafifçe eriyene dek çırpın.

  2. Bu sırada sütü kalan şekerle (40 g) ocağa alın ve içerisine yarıya bölüp eklediğiniz vanilya çubuğuyla birlikte en kısık ateşte ısınmaya bırakın. Bu karışımın kaynamamasına ve kabuk tutmamasına özen gösterin.

  3. Çırpmış olduğunuz yumurta ve şekere elemiş olduğunuz un ve buğday nişastasını ekleyin. Yoğun bir karışım olabilir, çırpıcıyla iyice birleşip homojen bir karışım alana dek karıştırın. Bu noktada açık sarı renkli bir karışım elde etmiş olacaksınız.

  4. Ocakta ısınmış olan sütten bir kepçeyle alarak bu karışıma yavaş yavaş yedirin ve ılımasını sağlayın. Sütün yarısını bu karışıma ekleyip ılıştırın.

  5. Hızlıca değil, nazik bir şekilde karıştırıp homojen bir doku elde ettiğinize emin olun.

  6. Ardından ocakta kalan süt bu karışımı yavaş yavaş ekleyin. Eklerken kesilmemesi için aynı zamanda bir spatulayla karıştırın.

  7. Sürekli olarak spatulayla karıştırarak karışımı pişirmeye başlayın. Yüksek veya harlı ateşte olmaması, tüm karışımın dengeli pişmesi ve altının tutması için önemli. Bu aşamadan itibaren ocaktaki karışımdan gözünüzü ayırmayın.

  8. Karışım yoğunlaşmaya başladıktan sonra daha hızlı karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamını alınca spatulayla kontrol edin, spatula üzerinde kalan harca parmakla çizgi atın. Akışkan değilse ve sabit kalabiliyorsa kıvamı olmuş demektir. Ardından ocaktan alın, hızlıca tereyağını ekleyin ve karıştırın.

  9. Yayvan bir kalıba harcın tamamını dökün. Üstünün kabuk tutmaması için streç kağıtla harca değecek şekilde kaplayın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. En az 1 tercihen 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.

  10. Buzdolabından çıkardıktan sonra kremanın yoğun bir kıvamı olacaktır. Mikser veya çırpıcıyla dokusu pürüzsüz olana dek çırpın.

  11. Dilediğiniz tatlı tarifinde bu haliyle kullanabilir, dilerseniz çırpılmış krema veya soğuk tereyağı ekleyerek farklı ve yoğun pastacı kremaları elde edebilirsiniz. Pastacı kremasını damak zevkinize ve kullanacağınız tarife göre farklı aromalarla hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Pastacı Kreması Pişirme Önerisi

Yumurta kokusu sizi rahatsız ediyorsa veya vanilya çubuğu bulamadıysanız tercihinize göre vanilya özütü veya vanilin kullanabilirsiniz.

Pastacı Kreması Tarifinin Servis Önerisi

Keklere, pastalara, tart çeşitlerine dahil edebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: En Güzel Pastacı Kreması Nasıl Yapılır?

Evde pasta yapmak ayrı bir keyif... En sevdiklerinizle dolu bir sofraya pastayı getiren siz olduğunuzda, doğum günü veya özel günün önemi bir anda en az beş katına çıkıyor, bunu hepimiz iyi biliyoruz. Hal de böyle olunca bazı püf noktalarını bilip siz de kolaylıkla pasta hazırlayabilirsiniz. Hazırsanız hemen öğrenmek için şu içeriğimize bekliyoruz sizi: Bildiğinde Mükemmel Kıvamda Pastacı Kreması Yapma Garantili 7 Püf Nokta

Pastacı Kremasına Yumurta Konur Mu?

Geleneksel pastacı kreması tariflerinde yumurta olmazsa olmazdır. Ancak, bazı tariflerde yumurta sarısı kullanılabilir. Bu durumda, yumurta sarısının kremaya eklenmesi ve iyice karıştırılması gerekmektedir.

1 Porsiyon Pastacı Kreması Kaç Kalori?

Pastacı kreması tariflerinde kalori değeri kullanılan malzemelere ve miktarlarına göre değişkenlik gösterebilir. 1 porsiyon pastacı kreması yaklaşık olarak 100-150 kalori arasında olabilir.

Pastacı Kreması 1 Gece Bekletilir Mi?

Pastacı kreması, genellikle taze yapılıp, oda sıcaklığında soğutulduktan hemen sonra kullanılabilir. Fakat, bazı tariflerde kremanın daha iyi bir kıvam alması için buzdolabında bir süre dinlendirilmesi önerilir. Böyle durumlarda kremanın üzerine de değecek bir streç ile kaplayıp kabuklaşmasının önlenmesi sağlanabilir. Tekrar kullanmadan önce oda sıcaklığına getirmeniz ve tekrar çırpanız gerekmektedir.