Yemek.com
Hazırlaması Çok Pratik:

Mayasız Bazlama Tarifi

Şöyle yumuşacık, misler gibi kokan bir bazlama olsa, üzerine bolca tereyağı sürsek... Nefis olmaz mıydı? Temelinde maya ve ılık su yatan bu tarifi, mayasız, çok fazla bekletmeden yine aynı yumuşaklık ve lezzette yapmak mümkün. Sihirli malzemelerimizi söyleyelim: Kefir ve karbonat... Bu iki malzeme yoğurtla da birlikte yumuşacık hamur işlerinin kilit aşaması oluyor. Onlar sayesinde çok beklemeden, tam kıvamında kabaran nefis lezzetler elde etmek mümkün hale geliyor.

Ama yine de oda sıcaklığında bir süre bekletmekte fayda var. Bu malzemelerin içerisine çok fazla un eklemeyin. Elde edeceğiniz hamur hafif ele yapışan, yumuşacık bir hamur olacak zira. Hafif unlu tezgahta şekil vermeye de özen gösterin. Hadi o zaman! Kahvaltı saatine kadar mis kokular yükselsin evden.

 

KAÇ
KİŞİLİK

12 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 - 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kefir
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı toz şeker

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Mayasız Bazlama Tarifinin Püf Noktası

İçindeki kefir ve karbonat sayesinde yumuşacık ve çok lezzetli bir bazlama oluyor. Vaktiniz varsa hamuru oda sıcaklığında 40 dakika - 1 saat arası da bekletebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, kefir ve zeytinyağını bir kabın içerisine alın ve güzelce çırpın.

  2. Bu karışımın içerisine unu eleyerek ilave edin. Karbonat, kabartma tozu, tuz ve şekeri de ekleyerek ele hafif yapışan yumuşacık bir hamur elde edin.

  3. Bu hamurun üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan küçük ya da büyük bezeler elde ederek şekil verin.

  4. Tavanızı güzelce ısıtın. Bazlamalarınızı arkalı önlü pişirerek servis edin.

Mayasız Bazlama Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine dilerseniz tereyağı sürerek servis edebilirsiniz.