Yemek.com
Lezzet Sırlarıyla:

Mantar Yemeği Tarifi

Mantar yemeği tarifi, az malzemeyle hazırlanan çok doyurucu bir yemek tarifi. Protein deposu olması ve düşük kalorili özelliğiyle sağlıklı beslenme anlayışını destekleyen mantar yemeği, hem vejetaryen hem de geleneksel mutfak severlerin favorisi olma özelliğini taşıyor.

Bu tarifimizle, taze mantarların muhteşem lezzetini keşfetmeye hazır olun. İster ana yemek olarak tercih edin, ister yanında garnitür olarak sunun, bu tarif sizi lezzetin doruklarına taşıyacak. Mantarın doğal güzelliğini ön plana çıkaran bu tarif, sağlıklı ve besleyici bir öğün arayışında olan herkesi cezbetmeye aday. Hem kolay hem de lezzetli bir mantar yemeği ile sofranızı renklendirmeye hazır mısınız?

KALORİ:1 porsiyon için100/kcal

1 porsiyon için;

  • 5 g protein
  • 8 g yağ
  • 5 g karbonhidrat
  • 2 g lif
  • 2 g şeker
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

2 tabaklık

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 500 gram mantar (iri doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Mantar Yemeği Tarifinin Püf Noktası

Mantarları yıkamadan, nemli bir bezle silerek temizleyin.

Nasıl Yapılır?

  1. Mantar yemeği için ilk olarak, ocağın üzerine sağlam bir demir döküm veya yanmaz yapışmaz tavayı alın. Ardından, ocağı kısık ateşe getirin ve içine zeytinyağını ekleyin. Zeytinyağı kızardığında ve tava iyice ısındığında, doğranmış mantarları tavanın içine ekleyin.

  2. Orta ateşe alın ve mantarların üzerine az miktarda tuz atın, bu şekilde bir süre pişmeye bırakın. Tuzu attıktan sonra, karışımı karıştırmamaya özen gösterin.

  3. Mantarların bir tarafının rengi hafif değiştiğinde, karışımı karıştırın ve üzerine tereyağını ekleyin. Tereyağını hafifçe karıştırarak soteleyin. Son olarak, rendelenmiş sarımsakları ekleyin.

  4. Ortalama 10-15 dakikalık yavaş pişirme sürecinin ardından tavayı ocaktan alın ve üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Bu nefis mantar yemeğini sıcak sıcak servis edin ve lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Mantar Yemeği Pişirme Önerisi

Mantarları ilk ekledikten sonra karıştırmamaya özen gösterin. Bu, mantarların suyunu salmasına ve kendi suyunda pişmesine yardımcı olacaktır.

Mantar Yemeği Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine kaşar peyniri ya da parmesan peyniri gibi peynirlerin rendesini serpebilirsiniz.