Yemek.com
Fransa'dan Geliyor:

Madlen Kek (Madeleines) Tarifi

Bir bulut hafifliğinde, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle kalbinizi çalacak bir tarif, bu kez Fransa'dan geldi. Yumuşacık dokusu ve hafifliğine öyle şaşıracaksınız ki çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. 18. yüzyıl'dan beri Fransa'nın Lorraine bölgesinde yapılan bu tarifin popülerliği sınırlarını giderek aşarak dünyaya yayıldı. Özellikle Fransız Sarayı'nda beş çayı için sıklıkla hazırlanan bu minik kekler, kendine has deniz kabuğu şekliyle tanınır hale geldi.

Biz de bu ünlü tarifi sizin de evde hazırlayabileceğiniz şekilde yazdık. İçine de sevgimizi kattık. Lokmalık tatlılar ve mini çay saati atıştırmalıkları arayanlar için mükemmel bir lezzet. Çay veya kahveler hazır olsun! Fransızların bildiği şekilde Madeleine veya Madlen kek tarifimizi şöyle bırakalım, şimdiden afiyetler olsun!

KALORİ:1 porsiyon için234/kcal
1 porsiyon için;
  • 24 gram karbonhidrat
  • 6 gram protein
  • 12 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

20 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 adet limon
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Madlen Kek (Madeleines) Tarifinin Püf Noktası

Madeleine kalıbınız varsa tam doldurmayın, kabaracağı için yarı yarıya doldurmanız yeterli olacaktır. Madeleine, deniz kabuğu şeklindeki pişirme kalıplarında şeklini alır fakat elinizde yoksa mini cupcake veya muffin kalıplarında da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları geniş bir kase içerisine kırın ve şekeri ekleyerek çırpmaya başlayın.

  2. Şeker eriyip, karışım açık sarı rengini aldığından yarım limonun hem kabuğunu hem de suyunu kaseye ekleyin ve karıştırın.

  3. Ayrı bir kapta kuru malzemelerden un, kabartma tozu ve tuzu birleştirin. Yumurtaların bulunduğu kaba azar azar ekleyerek karıştırın.

  4. Tüm malzemeler iyice birleştikten sonra soğuk haldeki eritilmiş tereyağını da karışıma ekleyin.

  5. Karışımı en az 20-30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

  6. Madeleine kalıbınızı Becel Klasikile yağlayın ve karışımdan yaklaşık 1 yemek kaşığı alarak kalıptaki bölmelere dökün.

  7. Isıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında fanlı ayarda 8-10 dakika, üzeri kabarıp altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.

  8. Fırından çıkararak kalıbı içerisinde dinlenmeye bırakın, oda sıcaklığına geldiğinde kalıptan çıkarak servis edin. Afiyet olsun!

Madlen Kek (Madeleines) Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.