Yemek.com
Mis Gibi Kokar:

Limonlu Kurabiye Tarifi

Limon sevenlerin bağımlısı olacağı nefis bir kurabiye tarifimiz var. Dışı kıtır içi yumuşak, ağızda dağılan, yemelere doyamacağınız cinsten bir kurabiye. Üstelik içerisinde katı yağ olmaması yönüyle de oldukça pratik.

Çay saatlerinin, akşamüstü pikniklerinin en çok sevileni olacak limonlu kurabiye tarifimizi çok seveceğinizden eminiz. Limonlu Cheesecake şöyle geride dursun, karşınızda enfes limonlu kurabiyeler! Afiyet olsun.

KAÇ
KİŞİLİK

30 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2-3 su bardağı un (kontrollü eklenecek)

Dışı için:

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Limonlu Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Unu eleyerek kullanmayı ihmal etmeyin. Kurabiye hamurunu vaktiniz varsa mutlaka buzdolabında dinlendirin.

Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pudra şekeri, toz şeker, yumurta, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini güzelce karıştırın.

  2. Ardından unu ve kabartma tozunu da eleyerek karışıma yedirin ve ele yapışmayacak bir hamur kıvamını alana kadar yoğurun. Farklı un tiplerinde oran değişiklik gösterebilir, kontrollü olmanızda fayda var.

  3. Hamurun üzerini kapatın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.

  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

  5. Elinizle yuvarlayıp pudra şekerine bulayın.

  6. Pudra şekerine buladığınız topları 180 derece fansız alt-üst ayarlı fırının orta rafına yerleştirin ve 15-20 dakika pişirin. Pişirmenin doğru gerçekleştiğini anlamanız için kurabiyelerin üzerindeki çatlakları görmeniz önemlidir. Kurabiyelerin altı altın sarısı olunca fırından alabilirsiniz.

  7. Kurabiyeleriniz hazır. Afiyetler olsun.

Faydalı Bilgiler: Limonlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Mis gibi limon kokan kurabiyeler hazırlamanın birkaç püf noktası var. İlk olarak pudra şekeri, toz şeker, yumurta, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini derin bir kaba ekleyip güzelce karıştırın. Ardından unu ve kabartma tozunu da eleyerek karışıma yedirerek le yapışmayacak bir hamur kıvamını alana kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 30 dakika buzdolabında bekletirseniz çok daha kolay şekil alacaktır. Daha sonra yuvarlak şekil verdiğiniz limonlu kurabiyeleri pudra şekerine batırarak fırına verin. Üzeri çatlak limonlu kurabiyeler hazırlamak işte bu kadar kolay!