Yemek.com
Kokusu Mis, Dokusu Nefis:

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu kek kendine has aroması, buram buram mutfağı dolduran misler gibi kokusuyla en çok tercih edilen pratik kek tariflerinden birisi. 10 dakikada fırına vermeye hazır kek harcıyla çat kapı gelen misafirleriniz için paha biçilemez tatlı kek tariflerinden birisi olan limonlu kek, herkesin severek yiyeceği puf puf kabaran yumuş yumuş bir kek.

Büyükten küçüğe herkesin severek yiyeceği, hafif lezzetine ve yumuşaklığına bayılacağı bir tatlı kek tarifi bu. Deneyenlerin sizden tarifini isteyeceğinize eminiz! Fırınlar ısıtılsın, kek kalıpları meydana çıksın, bugün mutfakta limonlu kek pişecek! Şimdiden afiyetler olsun!

Limonlu kek tarifi videosu burada:
KALORİ:1 dilim için295/kcal

1 dilim için;

  • 6 gram protein
  • 42 gram karbonhidrat
  • 11 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

10 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

40 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Kek kalıbını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Limonlu Kek Tarifinin Püf Noktası

Limon kabukları kısmını atlamamanız lezzeti açısından önemlidir.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şekeri, bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana kadar çırpın.

  2. Sırasıyla; süt, ayçiçek yağı ve limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha çırpın.

  3. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra karıştırın.

  4. Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın ve eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.Hazırladığınız limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.

  5. Limonlu kek hazır! İçini çekmesi için keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Limonlu Kek Pişirme Önerisi

Daha yoğun bir limon tadı elde etmek istiyorsanız tarife ½ su bardağı limonata ekleyebilirsiniz.

Limonlu Kek Tarifinin Servis Önerisi

Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Kek Kalıptan Çıkmazsa Ne Yapılır?

Özenle hazırladığınız kekiniz fırında puf puf kabarsa, tam kıvamında pişse bile bazen öyle anlar oluyor ki o güzelim kek istediğiniz gibi kalıbından çıkmıyor, çıkarmaya çalışınca ise parça parça olup dökülüveriyor. İşte bu durumla karşı karşıya kaldığınızda onca emeğiniz ziyan olmasın, keki kalıptan şekli hiç bozulmadan kolayca çıkarabilin diye bu pratik yöntemi bilmenizde fayda var: Kek Kalıptan Çıkmazsa Ne Yapılır?

Faydalı Bilgiler: Neden Bazı Kek Tariflerinin İçinde Yoğurt Bazılarında Süt Kullanırız?

Biliyorsunuz, bazı kek tariflerinde yoğurt, bazılarında ise süt kullanılıyor. İkisinin birbirinin yerine kullanıldığı durumlar da oluyor. Peki bu iki malzeme keke ne gibi etkilerde bulunuyor, yoğurt yerine süt, süt yerine yoğurt kullanıldığında neler oluyor dersiniz? Yoğurt ve sütün keke kattığı dokunun arasındaki farkı keşfedince hangi kek tarifinde hangisini kullanabileceğinize kolayca karar verebileceksiniz. Buyursunlar, sizi hemen şu yazımıza doğru alalım: Neden Bazı Kek Tariflerinin İçinde Yoğurt Bazılarında Süt Kullanırız?

Faydalı Bilgiler: Kek Nasıl Kabarır?

Kekiniz bir türlü istediğiniz gibi kabarmıyorsa, "Tarifi birebir uygulamadım, yine de olmadı" dediğiniz durumlar yaşadıysanız farkına bile varmadan bazı püf noktaları atlıyor, bazı hatalar yapıyor olabilirsiniz. Sadece 5 adımda yaptığınız tüm kekleriniz tam da istediğiniz gibi puf puf kabarsın, kabına sığmasın istiyorsanız sizi hemen şu içeriğimize doğru alabiliriz: 5 Püf Noktasıyla Kek Nasıl Kabarır?