Yemek.com
Hafiflik Şöleni:

Kupta Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Sofrada hangi yemek tarifi olursa olsun, yemeğin üzerine tadıyla baymayan, porsiyonlarıyla mutlu eden bir tatlı yapmaya var mısınız? Malzemeleri el altında bulunan kadayıflı muhallebinin yapımı ise oldukça pratik ve kolay.

Kadayıflı muhallebi ya da muhallebili kadayıf tatlısı, kavrulmuş tel kadayıfın aldığı en güzel formlarından biri! Kadayıflar tereyağı ile buluşup, çıtır çıtır bir taban oluyor. Üzerine yumuşacık, mis kokulu bir muhallebi konuyor. Kadayıflı muhallebi tarifinin tabanının lezzetini, hafif kavrulan cevizler tamamlıyor. İster soğuk, ister ılık yeniliyor. Ne de güzel oluyor!

Kadayıflı sütlü tatlılar arasında, kadayıflı muhallebi tariflerinin en güzeli olan tel kadayıflı bu muhallebi tarifi yapılışının kolaylığıyla da size göz kırpıyor. İster kupta yapın, ister bardakta "Muhallebi nasıl yapılır?" diye ilk defa mutfağa girenlerin bile çok kolayca yapabileceği bir tarif o.

O zaman çağırın eşi dostu ya da sevdiğinize bir sürpriz yapın. Çünkü insan sevdiğinin elinde yediği tatlının yerini hiçbir yerden dolduramaz. Onun kadar lezzetli bir sütlü tatlı dünya üzerinde yoktur. Mutlu edin onları.

Tarifimizin videolu haline aşağıdan ulaşabilirsiniz.
KALORİ:1 porsiyon için514/kcal
1 porsiyon için;
  • 12 gram protein
  • 72 gram karbonhidrat
  • 20 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

6 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Muhallebisi İçin:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Kupta Kadayıflı Muhallebi Tarifinin Püf Noktası

Kadayıfı daha kolay bir şekilde tel tel ayırmak için buzlukta 1 saat bekletin. Daha sonra elinizle ya da mutfak robotu ile kolayca tel tel ayırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Genişçe bir teflon tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritip, üzerine 500 gram tel tel ayrılmış kadayıfı ve 4 yemek kaşığı toz şekeri ekleyerek altın rengini alana kadar kavurun.

  2. 1 su bardağı dövülmüş cevizi de ilave edip bir süre daha kavurun ve ocaktan alın.

  3. Muhallebiyi hazırlamak için, derin bir tencerede 1 litre sütü, 3 yemek kaşığı unu, 3 yemek kaşığı nişastayı, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 adet yumurta sarısını orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

  4. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alarak, 10 dakika soğumaya bırakın.

  5. Son olarak soğuyan muhallebiye 1 paket krema ilave edip ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

  6. Servis edeceğimiz kupların tabanına hazırladığımız kadayıflı karışımdan bir miktar koyduktan sonra muhallebiyi ekleyin ve üzerine tekrar kavrulmuş kadayıftan ekleyip çileklerle süsleyin. Kupta kadayıflı muhallebiler hazır, afiyet olsun!

Kupta Kadayıflı Muhallebi Tarifinin Servis Önerisi

Evinizde kup bulunmuyorsa, kadayıflı muhallebiyi orta boyda bir borcamda hazırlayıp, dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Kupta Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?
Kupta kadayıflı muhallebi yapmak için öncelikle tavada tereyağını eritip, üzerine tel tel ayrılmış kadayıfı ve toz şekeri ekleyerek altın rengini alana kadar kavurun. Ardından dövülmüş cevizi de ilave edip bir süre daha kavurup ocaktan alın. Bu sırada muhallebiyi hazırlamak için, derin bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Son olarak soğuyan muhallebiye 1 paket krema ilave edip ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Servis edeceğimiz kupların tabanına hazırladığımız kadayıflı karışımdan bir miktar koyduktan sonra muhallebiyi ekleyin. Üzerine tekrar kavrulmuş kadayıftan ekleyip çileklerle süsleyin.
Faydalı Bilgiler: Tam Kıvamında Muhallebi Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Muhallebi, mutfağımızın en pratik, ferah ve nefis tatlılarından biri. Ama annelerimizin ellerinden yediğimiz gibi enfes muhallebiler hazırlamak, o mükemmel dokusunu yakalamak, topaklanmadan tam kıvamında pişirmek için bilinmesi gereken önemli püf noktaları da var. Zaman zaman muhallebi yaparken siz de kıvamını tutturamıyor ya da topaklanmasına engel olamıyorsanız sizi hemen bu püf noktalarına doğru alalım: Topaklanmasın, Tam Kıvamında Olsun: Muhallebi Yapmanın Nefis Püf Noktaları