Yemek.com
Rengarenk Şölen:

Garnitürlü Pilav Tarifi

Pilavlar, sulu yemeklerle buluştuğunda yemek dünyasının en nefis birlikteliğin altına imzasını atıyor. Tek başına dahi afiyetle yeniyor. İçine giren ek malzemelerle lezzetine lezzet katılıyor. Birkaç temel malzemeye sahip olsa da yapımı maharet istiyor. Büyüklerimizin "Pilavı iyi yapan, tüm yemekleri iyi yapar" sözüne dahi konu olmuş.

Birkaç püf noktası var aslında. Tane tane dökülen pilavlar yapmak için iyice kavrulmalı, demlenmesi için ona vakit tanınmalı. Tuzu, yağı, karabiberi tam kıvamında olmalı. Bu bilgiler cebimizde, malzemelerde tezgaha çıksın öyleyse. Bu kez tercih garnitürlü olanından yana.

KALORİ:1 porsiyon için259/kcal
1 porsiyon için;
  • 38 gram karbonhidrat
  • 4 gram protein
  • 10 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 damla limon

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Garnitürlü Pilav Tarifinin Püf Noktası

Pirinç tanelerini, saydam bir renk alana kadar kavurmaya özen gösterin. Pilavınızı mutlaka ölçerek yapın. Su ve pirinç miktarını 1 bardak pirince, 1,5 bardak su olarak ayarlayın. Su miktarı pirincinizin cinsine göre değişkenlik gösterebilir. Tuz miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. İçerisine ilave edeceğiniz birkaç damla limon suyu daha beyaz bir renge sahip olmasını sağlayacaktır.

Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçlerin içerisinde varsa yabancı maddeleri ayıklayarak işe koyulun.

  2. Ardından bir tel süzgecin üzerine aktarın ve berrak bir su çıkana kadar çok fazla karıştırmadan durulayın. Fazla suyunu süzdürün.

  3. Bu sırada garnitürlerinizi de kavanozdan çıkarıp fazla suyundan arındırın.

  4. Tereyağını pilav tenceresinin içerisine alın, eridikten sonra üzerine yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ilave ederek saydamlaşana kadar kavurun.

  5. Üzerine su, tuz, limon suyu ilave edip karıştırın. Kapağını kapatın.

  6. Suyunu çekmeye yakın garnitürü ilave edip kapağını kapatın. Birkaç dakika garnitürlerle birlikte suyunu tamamen çekene kadar pişirin.

  7. Ocaktan alıp 15-20 dakika oda sıcaklığında kapağı kapalı bir biçimde dinlendirin. Ardından demlenen pilavınızın kapağını alıp karabiber ilave ederek karıştırın ve servis edin.

Garnitürlü Pilav Pişirme Önerisi

Dilersiniz hazır garnitür yerine evde bezelye, mısır ve havuç haşlayarak da pilavınıza edebilir, tarifi o şekilde deneyebilirsiniz.

Garnitürlü Pilav Tarifinin Servis Önerisi

Pilavınızı tencere ya da fırın yemeklerinizin yanında, cacık ya da yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.