Yemek.com
Kızartmaya Gerek Yok:

Fırında Patates Cipsi Tarifi

Evinizdeki malzemeler ile hazırlayacağınız çıtır çıtır bir cips tarifi ile mutfağınıza konuk oluyoruz. Fırında patates cipsi tarifi ile dilerseniz maç keyiflerine dilerseniz dizi vakitlerine enfes atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Çok az yağ kullanarak hazırlayacağımız patates cipsleri dışarından hazır aldığınız cipslere nazaran daha sağlıklı olacak.

Üstelik kızartmadan fırında yarım saat içerisinde pişireceğimiz cipsleri dilediğiniz baharatlar ile lezzetlendirebilir, sevdikleriniz ile keyifli vakitler geçirebilirsiniz. İncecik patates dilimleri elde etmek için sebze dilimleyici kullanabilir, dilerseniz de bıçak ile hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır cipsler elde etmenin sırrı ise dilimlenmiş patatesleri kısa bir süre bile olsa soğuk suda bekletmek ve sonrasında muhakkak kurulamak. Patatesleri biraz zeytinyağı ve baharat ile harmanladıktan sonra tepsiye dizilmeye ve fırınlanmaya hazır. Mutfağa geçin ve hazırlıklara başlayın. Şimdiden ellerinize sağlık.

KALORİ:1 porsiyon için204/kcal
1 porsiyon için;
  • 2 gram protein
  • 13 gram karbonhidrat
  • 16 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 kase

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 4 su bardağı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu İçin:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu (arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı (arzuya göre)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Fırında Patates Cipsi Tarifinin Püf Noktası

Patatesleri eşit büyüklükte ve ince bir şekilde doğramak istiyorsanız mandolin gibi sebze dilimleyici aletlerden yardım alabilirsiniz. Dilimlediğiniz patatesleri soğuk suda bekleterek nişastalarını salmalarını ve daha çıtır çıtır olmalarını sağlayabilirsiniz. Baharatları dilediğiniz gibi arttırıp azaltabilir çok daha farklı baharatlar kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuklarını soyun ve güzelce yıkayın. Bir soyma aparatı ile patatesleri ince ince dilimleyin. Elde ettiğiniz patates dilimlerini nişastalarını bırakmaları için soğuk su ve tuz eklediğiniz kasenin içerisine alın. Yaklaşık 15 dakika bekletip süzün ve güzelce kurulayın.

  2. Derin bir kasenin içerisine baharatları koyun ve zeytinyağını ekleyin.

  3. Ardından patates dilimleri ve hazırladığınız sosla harmanlayın.

  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin. Ardından fırından çıkarıp patateslerin diğer tarafı kızarması için hepsini ters çevirin. Tekrar 10 dakika daha kontrollü olarak pişirin.

  6. Sevdiğiniz soslar ile servis edin. Afiyet olsun!

Fırında Patates Cipsi Pişirme Önerisi

İlk 15 dakika fırında piştikten sonra tepsideki patatesleri ters düz ederek her iki tarafının da eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.

Fırında Patates Cipsi Tarifinin Servis Önerisi

Yanında farklı cips sosları hazırlayıp servis edebilirsiniz.