Yemek.com
Tahinli, Kaymaklı:

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Sonbahar- kış mevsimleri geldiğinde severek tükettiğimiz bal kabağı, bu kış da yemeklerimize renk ve lezzet katmaya geliyor. Turuncu rengi ile sofraların renkli yiyeceği olan bal kabağının birçok faydası var. Demir, potasyum ve fosfor zengini olan bal kabağını kış mevsimlerinde birçok tarifte kullanabilirsiniz.

Son zamanlarda en çok sevilen tariflerden biri olan bal kabağı çorbası ile başlayabilir, çay saatlerinde bal kabaklı cheesecake ile misafirleriniz farklı bir tat sunabilir, çocuklarınıza bal kabaklı muhallebi ile sağlıklı bir tatlı yapabilirsiniz.

Ama bal kabağına en çok yakışan, kendi başına bir yıldız olduğu tarif olan tatlısının fırındaki halini denemeden bu mevsimin sofralarını eksik bırakmayın. Tencerede piştikten sonra fırına verilen bal kabaklarının dışı hafif kuruyor ve bir çatal batırdığınızda, karamelize olmuş yumuşacık, içi sulu bir bal kabağı dolgusu elde etmiş oluyorsunuz. Videoyu aşağıya iliştirdik, afiyet olsun!

Tarifimizin videolu haline aşağıdan ulaşabilirsiniz.
KALORİ:1 porsiyon için307/kcal
1 porsiyon için;
  • 4 gram protein
  • 56 gram karbonhidrat
  • 7 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 büyük tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

4 saat

PİŞİRME
SÜRESİ

40 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 kilogram bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı pekmez

Üzeri için (1 porsiyon):

  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) kaymak
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 4 adet ceviz içi (doğranmış)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye bal kabaklarını yerleştirin.

  2. Bal kabaklarının üzerine toz şekerinin tamamını dökün ve yaklaşık 4-5 saat bu şekilde bal kabaklarının sulanmasını bekleyin.

  3. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bal kabakları yumuşayana kadar pişirin.

  4. Yumuşayan bal kabaklarını ısıya dayanıklı bir kasenin içerisine alın ve bal kabaklarının üzerine pekmezi döküp fırça ile yayın.

  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

  6. Piştikten sonra soğumaya bırakın ve servis esnasında kaymak, tahin ve ceviz ile servis edin.