Yemek.com
Tam Kıvamında:

Akışkan Sufle Tarifi

Bildiğiniz sufleleri unutun! Akışkan kıvamı ve bol çikolatasıyla tadacağız en lezzetli çikolatalı tatlılardan biri olacağı kesin. Bu kez güveçte hazırlıyoruz suflelerimiz, incecik kabuğu ve akışkan dokusuyla çok seveceğiniz bir tatlı hazırlıyoruz. Çikolatasının enfesliği ve yoğunluğuyla tadına bayılacağınız, sufle tariflerinin içinde hazırlaması en kolay garantili tarif işte karşınızda!

Akışkan sufle tarifi en sevdiğiniz çikolatalı tarifler arasında yerini almaya hazır, bu leziz tarifi hazırlamak da kolay ve pratik. Malzemeler hazırsa hemen mutfağın yolunu tutalım, mutfağı mis gibi kokutalım!

KALORİ:1 porsiyon için568/kcal
1 porsiyon için;
  • 65 gram karbonhidrat
  • 13 gram protein
  • 29 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 porsiyon

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

12 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 150 gram bitter çikolata
  • 90 gram tereyağı (3 tepeleme yemek kaşığı)
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker (100 g)
  • 1/2 su bardağı süt (90-100 ml)
  • 1 su bardağı un (120-130 g)
  • 3 yemek kaşığı kakao

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Akışkan Sufle Tarifinin Püf Noktası

Sufle harcı 4 adet güveç kapta kullanılmıştır. Daha fazla servis kabı kullanacaksanız pişirme süresini azaltmalısınız. Fanlı veya turbo fırın kullanacaksanız pişirme süresi kısalabilir. 8. dakikadan itibaren kontrollü olarak pişirin. Fırın model, marka ve ayara göre pişirme süresi değişkenlik gösterebilir.

Nasıl Yapılır?

  1. Çikolatayı ince ince kıyıp bir kaseye alın. Tereyağını eritip üzerine dökün ve güzelce karıştırın.

  2. Çikolataların eridiğine emin olmak için hızlıca karıştırın ve oda sıcaklığında soğuması için kenara alın.

  3. Bu sırada yumurta ve şekeri köpürünceye kadar 4 dakika mikserle çırpın. Ardından sütü içerisine ekleyin.

  4. Kakao ve unu eleyerek karışıma ekleyin. Bir spatula yardımıyla katlayarak karışımı yedirin.

  5. Oda sıcaklığında soğumuş olan tereyağlı çikolata karışımını iki seferde olmak üzere unlu harca yedirin. Karıştırmak için spatula kullanarak homojen hale gelene kadar nazikçe karıştırın.

  6. Sufle harcını güveç kaplarına eşit olacak şekilde dağıtın. Eğer sırlanmış güveç kabı kullanmıyorsanız, kalıbınızı yağlayıp ardından hafifçe unlayın.

  7. Önceden ısıtılmış alt-üst 180 derece fırında kontrollü olarak 12 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine dilerseniz toz Antep fıstığı serpin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!