Hasta Adamı Zımba Gibi Ayağa Kaldıran İyileştirme Etkili 9 Kış İksiri
23 Ekim 2015Kış ha geldi ha gelecek derken yavaş yavaş geldi çattı. Hatta bir tık içeri bile girmişliği var. Hepimiz yavaş yavaş şahit oluyoruz, gerek mesai arkadaşlarımızdan, gerek komşularımızdan, gerekse de kendimizden.
Daha önce de sizle bağışıklık sistemini güçlendiren içecekleri, hastalıklara iyi gelen yiyecekleri paylaşmıştık.
Şimdi de hasta olduğunuz zaman iksir etkisi yapacak karışımlar, macunlar ve de bitki çaylarını paylaşacağız. Buraya dikkat, burası önemli!
Not almanız gerekirse üşenmeyin, telefonunuzun not kısmına ekleyin.
Acil şifalar diliyoruz Evet evet, bildiğimiz tavşan kanı dediğimiz, demli bir siyah çay. Grip, soğuk algınlığı ve öksürüklerin iyileşmesine destek olması adına, bir fincan çayın içine bir çay kaşığı karabiber ekleyin, karıştırdıktan sonra için. Boğazınız yanacak ama şifa da olacak. Hastalığınız esnasında tüketip, tabiri caizse "dipçik" gibi olabileceğiniz bir tarif var şimdi arkadaşlar. Bir cezvenin içine yarısına kadar su koyup, suyu ısıtmaya başlıyoruz. Bu sırada cezvenin içine yerleştirdiğimiz çay bardağının içine bir limonu sıkıp, bir tatlı kaşığı da bal ekliyoruz. Yavaş yavaş eriyen bal ve ısınan limonu afiyetle içip ayağa kalkıyoruz. Bu kadar! Demlediğiniz çayın içine, 10 damla limon suyu, bir çay kaşığı bal ilave edip içiyoruz. Ekinezya çayının bağışıklık sistemine etkisini, bal ve limonun şifalı gücüyle birleştiriyoruz. Bir tatlı kaşığı toz zencefili, yarım tatlı kaşığı balla karıştırmak suretiyle macun kıvamına getiriyoruz. Günde iki kere afiyetle yiyoruz. Ya da zorla. Göğüs ve burun tıkanıklığı başta olmak üzere gribin belirtilerini hafifleten bu çayı yemeklerden sonra demleyip içiyoruz. Keskin bir tadı olan bu çayın tadını yumuşatmak için bir çay kaşığı bal da ekleyebilirsiniz. Kan hücresi sayısını arttırarak bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu güçlendiren bu çayı da hastalığımız esnasında tüketiyoruz. Vücut direncini artırarak iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Zencefille hazırladığımız macun vardı ya hani, heh işte onun aynısını zerdeçalla da yapabilirsiniz. Şöyle ki: Bir tatlı kaşığı zerdeçalı, yarım tatlı kaşığı balla karıştırıp macun kıvamına getiriyoruz. Sonrası zaten aynı Pekmez ve keçiboynuzunun faydalarını muhakkak okumuşuzdur. Okumasak bile büyüklerimiz ellerinde kavanozlarla küçükken çok kovalamıştır. Evet efendim haklılar da. Yatmadan önce birer kaşık keçiboynuzu ve pekmezi karıştırıp yutuyoruz, Ne de güzel yumuşatır boğazı o. Öksürüğe de iyi gelir. Hepimizin evinde, ofisinde hatta çantasında "hazır çay" diye tabir edilen versiyonları bulunan ıhlamur çayına da hasta olduğumuz süre boyunca abanabiliriz arkadaşlar. İçine bal da koyarsanız çarpı iki kat etkili olabilir kendisi. Hiç duymamış olabilirsiniz: Karabiberli siyah çay
Benmari usulü: Ballı limon
Bu sefer limonlu: Ekinezya çayı
Şifa niyetine: Zencefilli macun
Ferah ferah: Okaliptus çayı
İsmi bile havalı: Ginseng çayı
Bu sefer de zerdeçalla yapıyoruz: Macun
Keçiboynuzunun gücü adına: Pekmezli keçiboynuzu
Kapanış ona yakışırdı: Ihlamur
Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.