Yemek Yiyen İnsanlara Asla Sorulmaması Gereken 11 Lüzumsuz Soru
29 Şubat 2016Yemek yemek zevk işidir diyoruz ya hani. Zevki de geçtik, büyük bir mutluluktur. Çikolata yemekten bahsetmiyoruz burada çünkü o bilimsel bir hal aldı. Lahmacunu sevdiği için yerken dünyalar onunmuş gibi sevinen insanlar var. Ya da çiğ köfteyi her şeyden çok sevenler. Lafı gelmişken diyelim bunlardan birisi de bizim ekipten, Tugay!
Gelelim konumuza, sen şimdi çiğ köfte seven birisine gidip de "Neden pişmişi varken çiğ olanı yiyorsun ki :S" diyemezsin. Dedirtmezler zaten.
Biz en sinir bozan durumları aşağıda sıraladık ancak sizin de aklınıza gelen olursa yorum olarak aşağıdaki kutucuklara yazıverin!
Mantının yanında ekmek yiyen birisine "Neden onunla ekmek yiyorsun?" diye sormak
Demek istediği çok şey olabilir. Mesela "Suyuna ekmek batırmayı seviyorum" da diyebilir ama alacağınız en muhtemel cevap şu olacaktır: Çünkü canım öyle istiyor.
Eline tuzluğu alan birisine "Neden tadına bakmadan tuz atıyorsun?" diye çıkışmak
İçinden geçirdiği şey "Evet evet ben o dinlediğin hikayelerdeki ön yargılı kişiyim haydi benle iletişimi kopar" olsa da dışından haykırdığı şey: "Ben tuzlu seviyorum" olacaktır.
Omlete ya da pilava ketçap sıkan birisine "Yuh! Ona da mı ketçap sıkıyorsun?" diyerek eziklemek
Seviyor işte arkadaşım, sana ne? Canı isterse ketçaba ketçap sıkar yer. Damak onun, pilav onun!
Tabağına az yemek koyan birisine dönüp de "İyi de onunla doyacak mısın sen şimdi?" diye sormak
Çok özür dileriz ama genellikle zayıflığı kıskanılan kişilere söylenen şeydir bu. Cümlenin altında yatan bir sürü şey olsa da en fazla duyacağınız cevap "Doymazsam yine alırım" olacaktır.
Çorbasına kaşıkla pul biber döken birisine "Çok acı olmadı mı o?" diye sormak
Mercimek çorbasının rengi değişip kıpkırmızı bile olsa kimsenin sormaya hakkı olmadığı bir sorudur aslında bu. Acıyı seviyor, acı olan her şeyi seviyor. Bu kadar basit.
Suşi ya da lakerda yiyen birisine "Ayy bilmiyorum ki sonuçta çiğ o :S" diye tepki göstermek
Sen yemiyor olabilirsin kardeşim. Yiyene ne diye eziyet ediyorsun, sinirini bozuyorsun? Hem onun tadı öyle güzel. Belki denesen sen de seveceksin!
Çiğ köfteye yoğuran birisini yakaladığında "İyi de o et hiç pişmiyor ki?" diye kendince bilimsel açıklama yapmak
Balıktaki "çiğ" damgası burada da karşımıza çıktığı için yazmak zorundaydık. Merak edenlere söyleyelim; o kıyma, baharat ve sürtünme kuvvetiyle pişmiş kadar oluyor. Gönlünüz rahat olsun.
Tatlı ve tuzluyu aynı anda yiyen birisine "Peynirle reçel hiç olur mu?" diye sormak
Belki de çevremizde en çok rastladığımız bir konudur bu. Hatta insanlar ikiye bölünmüş durumda. Peynirle reçelin aynı anda yenilmesini olağan karşılayanlar ve bu durumu -tabirimizi maruz görün- "iğrenç" karşılayanlar.
Size bir tavsiyemiz peynirle reçel yiyen birisini gördüğünüzde sadece "Afiyet olsun" diyin.
Patates kızartmasını batırdığı mayonez için "Iyy o sırf yağ" diyerek mayoneze ateş etmek
Neden canım bu sinir? Sen ketçap yiyorsun ama. Ya da "Iyy o sırf yağ" dediğin mayonezi yemeyip, salatana bidon bidon zeytinyağı ekliyorsun. İkisi aynı şey değil mi sence?
Eti az pişmiş tercih edenlere yamyam gözüyle bakıp "Ama daha kanı gitmemiş nasıl yiyorsun?" diye sormak
Eğer bu sandığınız kadar kötü bir şey olsaydı, et yemek için gittiğiniz her restoranda size "Etiniz nasıl pişsin?" diye sormazlardı. Az pişmiş et zehirlemez, yiyen de yamyam değildir.
Yöresel lezzetlere bayılıp şırdan yiyen birisine hiçbir şey demese de iğrenir gözlerle bakmak
Bu noktada bir şey demese de bakışlarıyla rahatsız eden insanlar var. En basit anlatımla zevkler ve renkler durumudur. Görüntü olarak birazcık değişik bir şekli var, kabul da ederiz ama yiyene saygı be kardeşim!