Yemek.com
Bundan Pratiği Yok:

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Malum Osmanlı kültüründen kalma tatlıların ve yemeklerin birçoğu oldukça zahmetli. Hal böyle olunca Türk'ün aklı "hemen bu işi nasıl kısa yoldan çözerim"e çalışır. Tipi benzeyen, tadı andıran bir yemek uydurulur, gerçek isminin başına "yalancı" yazılır ve yine bir zahmetli iş daha kısa yoldan çözümlenmiştir, gönüllere su serpilir.

Tavuk göğsünü evde yapmak zor geliyorsa görüntüsüyle gerçeğini aratmayan, lezzetiyle kendine hayran bırakan yalancı tavuk göğsünü mutlaka denemelisiniz. Bizim gibi sütlü tatlılara düşkün bir millet için çok hızlı ve akıllıca bir çözüm. Bu kolay ve pratik yalancı tavuk göğsünden sonra belki gerçeğini de yapmak istersiniz. O yüzden gerçek tavuk göğsü tarifi için sizi buraya alabiliriz. Yetmezse bisküvili tavuk göğsü tatlısı tarifimiz ise hemen şurada.

Afiyet olsun!

Yalancı tavuk göğsü tarifi videosu burada:
KALORİ:1 porsiyon için380/kcal

1 porsiyon için;

  • 3 gram protein
  • 50 gram karbonhidrat
  • 19 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

Üzeri İçin:

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifinin Püf Noktası

Unu elemek topaklanmayı önler. Bu tür muhallebilerde çırpma teli kullanmak topaklanmayı önler. Eğer karışımınız topaklanırsa mikser yardımıyla pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Un ve tereyağını kavururken unun fazla kavrulup tadını bozmasına izin vermeyin. Bu yüzden kısık ateş kullanarak olacak olumsuzlukları önleyin.

Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını derin bir tencerede eritin. Elenmiş unu ekleyip kavurmaya başlayın.

  2. Un sararıp kokusu çıkmaya başlayınca sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlı hareketlerle bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

  3. Şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

  4. Üzeri göz göz olunca vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın.

  5. Muhallebiyi yaklaşık 7-8 dakika boyunca bir mikserle yüksek devirdi çırpın. Muhallebiyi su ile ıslattığınız bir borcama dökün ve soğumaya bırakın.

  6. Yalancı tavuk göğsü hazır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve en az 4 saat boyunca dolapta bekletin. Servis ederken tarçın serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yalancı Tavuk Göğsü Pişirme Önerisi

Çırpıcıyla karıştırmayı hiç bırakmayın. Pişirme işlemi yaparken kısık ateş kullanmaya özen gösterin.

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz üzerine tarçınla şekiller verebilirsiniz. Toz fıstık ya da Hindistan cevizi tozu da serpebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Sütlü Tatlı Önerileri Nelerdir?

Lezzetleriyle ve pratiklikleriyle çay saatlerinin vazgeçilmezleri kesinlikle sütlü tatlılar. Ağırlık yapmazlar ve dokuları eşsizdir. Bu özellikleriyle de mutfağa girdiğimizde elimiz ilk onları hazırlamaya gidiyor. Ocaklarımızda sıklıkla pişen bu tatlıların püf noktalarını biliyor musunuz peki? Sizler için hazırladığımız bu leziz yazımız, sütlü tatlılarda ustalaşmanıza yardımcı olacak: Tencerenin Dibini Sıyırmalık Sütlü Tatlılar İçin Karamel Tadında 5 Öneri