Yemek.com
Olmazsa Olmaz:

Tavuklu Pilav Tarifi

Sıcak olarak hazırlanan tavuk suyu ve didilmiş tavuk etiyle hazırlanan tereyağlı tavuklu pilav bir klasik. Neredeyse herkesin sevdiği, neredeyse her öğün yenebilecek; ayranın sevgilisi, turşunun platonik aşığı...

Bu pilava mutlaka tavuk suyu ilave edilir. Mis kokulu tereyağı ise olmazsa olmazıdır. Tek başına bir ana yemek olabileceği gibi diğer yemeklerin yanına da pek yakışır. Lezzeti ve doyuruculuğuyla bugünün menüsünde tavuklu pilav var! Siz de buyurmaz mısınız?

KALORİ:1 porsiyon için336/kcal
1 porsiyon için;
  • 42 gram karbonhidrat
  • 24 gram protein
  • 8 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Tavuklu Pilav Tarifinin Püf Noktası

Pirincin kalitesi ve cinsine göre kullanacağınız tavuk suyu miktarını 1/2 su bardağı oranında azaltıp, arttırabilirsiniz.Suyunu çekmek üzere olan pilavı; çok fazla karıştırmadan, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte pişirmeyi sürdürün. Tane tane kalması için dinlendirdikten sonra servis edin.

Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri güzelce kadar yıkayın ve pilavınızı pişirene kadar ılık su içerisinde bekletmeye devam edin. Tavuğu bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra iyice haşlanana kadar pişirin. Ardından hafif soğuduktan sonra didikleyin.

  2. Bir pilav tenceresinde tereyağını eritin ve üzerine pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun.

  3. Daha sonra, pirinçlerin üzerine didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin. Tavuk suyu ve kaynamış suyu da ekledikten sonra tuz ve karabiberi ilave edip hafifçe karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

  4. Pilav pişerken arada tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Pilav suyunu çekince ocağı kapatın ve tencerenin kapağının altına bir kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. Pilavınız demlenince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tavuklu Pilav Pişirme Önerisi

Kemikli tavuk göğsü yerine orta boy bütün bir tavuğu haşlayarak da tavuk suyu ve ditilmiş tavuk etlerini pilav yapımında kullanabilir, arzuya göre haşlama suyuna havuç, defne yaprağı ve tane karabiber ekleyebilirsiniz.Kabuksuz çiğ badem ve haşlanmış nohuda pilavda yer açabilirsiniz.Ditilmiş tavuk etlerini pilavla harmanlayabilir ya da sadece yanında servis edebilirsiniz.