Yemek.com
Keşkek de Denir:

Tavuklu Halise Tarifi

Anadolu'nun her köşesinde farklı tariflerle hazırlanan keşkek, malzemesi az, yapımı zahmet isteyen tariflerden biri. Doğu Anadolu'ya doğru çıktıkça ismi ve yapım tekniği biraz değişiyor. Tavuklu halise olarak bilinen haliyle tanıştıralım sizi. Çok az malzeme kullanarak uzun uzun pişen, lezzeti katlanan, tarifimize alalım sizi. 

Tavuklu halise tarifi videosu burada:
KALORİ:1 kişi için:397/kcal

1 kişi için;

Protein: 26.1 gram Yağ: 5.5 gram Karbonhidrat: 59.2 gram Lif: 10 gram

*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

59 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 2 adet tavuk but
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 litre su

Tavuklu Halise Sosu İçin:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Tavuklu Halise Tarifinin Püf Noktası

Yarma buğdayı pişirirken kullanacağınız su miktarı ve tuzun miktarı önemlidir. Yarma buğdayının tamamen pişmesi ve lezzetli olması için doğru oranlarda su ve tuz kullanılmalıdır.

Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayları bir gece ya da bir gün önceden suda bekletin. Pişirmeye hazır olduğunu anlamak için suda bekleyen buğdayı parmaklarınızla ezebiliyorsanız pişmeye hazırdır.

  2. Buğdayları süzüp yıkayın ve düdüklü tencereye aktarın. Tavuk butları, tuzu ve suyu da koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatın.

  3. Önce yüksek ateşte buhar çıkana kadar pişirmeye başlayıp, buhar çıkmaya başladıktan sonra düdüğü kapatın ve en kısık ateşte 45 dakika pişirme işlemini sürdürün.

  4. Tencerenin basıncı gidip kapağı açıldıktan sonra tavukların kemiklerini ve derilerini tencereden çıkartın. Ocağın altını tekrar açıp patates ezeceği ya da kalın bir tahta kaşıkla tavuk buğdayları birbiriyle bütünleşene kadar ezerek karıştırın.

  5. Yemeği servis etmeden önce ufak bir tavada tereyağını ısıtıp içine toz biber ekleyin.

  6. Tavuklu halise hazır. Tavuklu haliseyi sıcak olarak servis tabağına alın ve üzerine biberli yağ gezdirip servis edin. Afiyet olsun!

Tavuklu Halise Pişirme Önerisi

Pişme süresi yarma buğdayının cinsine ve düdüklü tencerenin performansına bağlı olarak değişebilir.

Tavuklu Halise Tarifinin Servis Önerisi

Pişirdikten sonra üzerine kızdırılmış tereyağı dökerek servis yapabilirsiniz.