Yemek.com
Kabarma Garantili, Nişastalı:

Tam Ölçülü Pamuk Kek Tarifi

Onun sırrı aslında hep evimizde olan bir malzemede saklı. Nişasta, undan rol çalıp kekin içerisine giriyor ve yumuşacık bir kekin altına imzasını atıyor. Kocaman kabaran bu kek, damla çikolata ile lezzetleniyor. Bir diğer sırrı da alıştığımız 180 derecelik fırın derecesinde değil, 160 derecede daha uzun süre ama daha lezzetli bir şekilde pişmesi.

Çayınızın, kahvenizin yanına pek yakışacak, herkesin kıvamına hayran kalacağı bu nefis tarifin detaylarına geçmeden önce tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına da özen gösterin. Böylelikle kekiniz tam kıvamında kabaracaktır. Özellikle yumurtalar taze ve oda sıcaklığında olduklarında kekin kabarmasında önemli rol oynuyor.

Öyleyse buyursunlar ölçüleri tam tutan, yemelere doyamayacağınız o tarifimize.

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

40 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 - 3,5 su bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 çay bardağı kırmızı meyve

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Tam Ölçülü Pamuk Kek Tarifinin Püf Noktası

Kırmızı meyveleri nişasta ya da unla harmanlamak dibe çökmelerine engel olacaktır. Kekinizi un yerine nişasta ile yapmak ona daha pamuksu bir doku kazandıracak. İçerisine kırmızı meyve yerine taze ya da kuru meyveler, damla çikolata ilave edebilir, limon ya da portakal kabuğu rendesi de ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Nişastayı azar azar ilave ederek nişasta miktarını ayarlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek güzelce çırpın.

  2. Ardından sıvı yağı ve sütü de ekleyerek çırpmaya devam edin.

  3. Vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyin. Nişastayı eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla malzemelerin içerisine yedirin. Nişastadan 1 yemek kaşığı kadar ayırın.

  4. Ayırdığınız nişastayı kırmızı meyveler ile harmanlayın ve harcın içerisine ilave edip spatula ile karıştırın.

  5. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına harcı aktarın ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına verin. Yaklaşık 40-50 dakika arası bir süre boyunca pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin.