Yemek.com
Fırında Helva Tadında:

Tahinli Sufle Tarifi

Sufleyi hiç böyle görmemiştiniz! Bildiğimiz sufle, bu sefer tahinli sufle olarak karşımızda! Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan bu nefis tatlı, toplamda 17 dakikada yemeye hazır hale geliyor!

Tahinli suflenin, fırında helva sevenlere o tadı anımsatacağını da belirtmek isteriz. Özellikle balık pişirdiğiniz sofralarınız için tatlı bir son arıyorsanız, bu tarif tam size göre! Ufak püf noktalarına dikkat edip hazırlandığında o muhteşem kıvama ulaşacağınızı belirtmek isteriz. Pekmez, tahin ve un karışımını hazırlarken çırpmadan karıştırdık mı bu iş oldu demektir!

Yapımı oldukça basit olan bu tarifte, tahinli lezzetin yoğunluğu, yumuşak sufle dokusuyla bütünleşiyor. Bu lezzet şöleni, özellikle tatlı krizlerine hafif ve lezzetli bir çözüm arayanların favorisi olmaya aday. Hadi o zaman mutfağa geçelim!

 

Tahinli sufle videosu için:
KALORİ:1 porsiyon için327/kcal

1 porsiyon için;

  • 9 gram protein
  • 37 gram karbonhidrat
  • 16 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

7 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 5 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pekmez
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (kapları yaplamak için)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (sufle kalıplarını kaplamak için)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Tahinli Sufle Tarifinin Püf Noktası

Tahin, pekmez ve un karışımını nazikçe spatula ile karıştırırken, pekmezin içerdiği asidin karışımı sertleştirmemesi için dikkatli olun. Yavaşça karıştırmak önemlidir.

Nasıl Yapılır?

  1. Tahinli sufle için geniş bir kap içerisinde yumurta beyazlarını katılaşana kadar çırpın. Bu işlem, yumurta beyazlarının kabarmasını ve kıvamını almasını sağlayacaktır.

  2. Ayrı bir kasede, tahin, pekmez ve unu spatula yardımıyla nazikçe karıştırın. Bu aşamada, pekmez içindeki asidin karışımı sertleştirmemesi için çırpmadan, nazik bir şekilde karıştırmak önemlidir.

  3. Yumurta beyazlarını yavaşça, tahin ve pekmez karışımına ekleyin. Bu adımda spatula kullanarak, alttan üste doğru nazikçe karıştırın. Bu işlem, karışımın homojen bir kıvam almasını sağlayacaktır.

  4. Sufle kaselerini tereyağı ile kaplayın, ardından toz şekeri ekleyerek kasenin her yerine yayın. Bu adım, suflelerin kaselerden kolayca çıkmasını ve üzerlerinin güzel bir dokuya sahip olmasını sağlar.

  5. Hazırladığınız tahinli karışımı kepçe yardımıyla sufle kaselerine dökün, bir parmak boşluk bırakacak şekilde düzgünce dağıtın.

  6. Fırını 200 derecede ısıtın ve sufleleri yaklaşık 7 dakika boyunca pişirin. Ancak, fırından fırına ısı ve pişme süreleri değişebilir, bu nedenle suflelerin en az 2 parmak şiştiğini ve üzerinin hafifçe kızardığını kontrol ederek fırından çıkarın.

  7. Fırından çıkardıktan sonra, sıcak bir şekilde tahinli sufleyi sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.

Tahinli Sufle Pişirme Önerisi

Sufle kaselerini doldururken bir parmak boşluk bırakmaya özen gösterin. Böylece sufleler kabarırken taşmazlar.

Tahinli Sufle Tarifinin Servis Önerisi

Servis öncesinde suflelerin üzerine hafifçe pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.